čtvrtfinále - 1. zápasy
03.04.2014 21:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Benfica potvrdila roli favorita a veze si z Alkmaaru výhru 1:0

Eduardo Salvio se postaral o těsné vítězství hostů z Lisabonu, kteří tak výrazně nakročili do semifinále. Přestože se Alkmaar staral zvláště v první půli o více vzruchu, gólman Artur ani jednou neinkasoval a po změně stran již dominující hosté zaslouženě uhráli jednobrankový náskok do odvety. Ta se na Estadio da Luz odehraje již příští čtvrtek.

Vše mohlo být úplně jinak, kdyby hned po pěti minutách hry skóroval domácí Beerens. Jeho rána, která se dlouho jevila jako nepovedený centr, však Artura nakonec nezaskočila, neboť skončila těsně vedle. Gólman Benfiky musel být v pohotovosti i nadále, když jeho pozornost zkoušel Aron Johansson. Další kvalitní zákrok si Artur připsal po následné sérii rohových kopů, kdy tvrdě pálil Berguis.

Přestože se jim nedařilo zpočátku dostat do gólové šance, působili hráči Benfiky i tak nebezpečně pokaždé, když měli míč na kopačkách. Asi nejblíže ze všech portugalských náznaků se k první brance přiblížil Guilherme Siquiera, jehož rána z hranice šestnáctky však skončila vysoko nad. Stejně si o chvíli později počínal i Rodrigo z ambiciózního voleje. O poslední vzruch první půle se ovšem postarali domácí, neboť Berghuis se po povedeném uvolnění znovu prodral do slibného zakončení. Artur ale obstál i tentokrát, a tak oba celky mířily do šaten za bezbrankového stavu.

O to tvrdší byl návrat na trávník pro domácí, kteří v úvodu hry měli jasně více šancí. Hned tři minuty po změně stran totiž Óscar Cardozo nebezpečně vypálil, brankář Esteban míč vyrazil pouze k Salviovi na hranici pokutového území, a díky jeho pohotovému zakončení z prvního doteku vedla Benfica 1:0. Svěřenci Jorgeho Jesúse si rázem začali více věřit, přebrali herní iniciativu a opakovaně jim chybělo jen málo, aby svůj náskok navýšili.

Když však Cardozo s Garayem své rány poslali vedle a Rodrigo si vylámal zuby na Estebanovi, zažili hosté i krátký šok, když si Salvio málem vstřelil vlastní gól ze standardní situace, avšak Artur svůj tým podržel i tentokrát. Na skóre s jediným vstřeleným gólem se tak již nic nezměnilo, Benfica může jet zpátky do Lisabonu nadmíru spokojená.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
HullCity

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Moc těžké ale zázraky se dějí

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Haluzáci z AZ nemají šanci. Pevně doufám, že dostanou co největší sodu..

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
klokan.paul

Jasná výhra Benfici vidím to na 0:2 nebo 0:3

Reagovat
Shevchenko

Ale nástup Alkmaaru do zápasu parádní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele