základní skupiny - skupina L, 5. kolo
28.11.2013 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Maccabi Haifa 2:0

Fotbalisté nizozemského Alkmaaru neponechali nic náhodě a v domácím prostředí dokázali porazit izraelského protivníka 2:0. S předstihem si zajistili účast mezi dvaatřicítkou nejlepších v jarní části sezóny a na závěr budou bojovat na půdě řeckého PAOK o první místo. AZ s PAOK tak mají po pěti kolech na kontě jedenáct bodů, zatímco Karaganda s Haifou jen dva a v posledním duelu si to rozdají o třetí příčku v Izraeli.

Úvodní půlhodina nabídla jen několik propagačních střel mimo a ani jeden gólman nemusel vážněji zasahovat, diváci se rozhodně nemohli kochat nijak ofenzivní hrou. AZ sice podnikalo více ofenzivních výpadů a také mělo častěji míč na kopačkách, ovšem brankáře Šaranova nedokázalo ohrozit. Poprvé se do větší možnosti dostal Johan Gudmundsson, po přihrávce Martense střílel asi z osmnácti metrů a brankář hostů musel předvést dobrý zákrok.

Svěřenci kouče Dicka Advocaata se dostali do vedení ze standardní situace ve 37. minutě. Z přímého volného kopu z levé strany odcentroval Martens a našel před brankou zcela volného Nemanju Gudelje, který se zblízka nemohl mýlit - 1:0. Hosté se poprvé ozvali ke konci úvodního dějství. Po pasu Twathy z levé strany si naběhl do pokutového území Abuhatzira a před zívající brankou těsně netrefil skákavý balón.

Po změně stran překvapilo Maccabi svého soupeře velkou aktivitou a vytvořilo si dvě obrovské příležitosti. Nejprve si Rayo naběhl do středu hřiště a z dvaceti metrů namířil balón zhruba o půl metru vedle, poté z bezprostřední blízkosti minul branku také Abuhatzira. Maccabi zatlačilo soupeře na jeho vlastní polovině až do poloviny druhého dějství, postupem času však kontrolovalo hru AZ a soupeře do ničeho vážného již nepustilo.

Utkání se kvůli ošetření pomezního rozhodčího nastavovalo o pět minut a v té závěrečné pojistili vedení holandského celku Gudmundsson. V poslední možnou chvíli dostal přihrávku na levou stranu, postupoval až na hranici vápna a následnou střelou na vzdálenější tyč skóroval; míč se dostal do sítě anglickým způsobem po odrazu od tyče - 2:0.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 4:2

Reagovat
smazaný uživatel

A je rozhodnuto...v posledních kolech jak tak zjišťuju tak budu sázet na náhodu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele