základní skupiny - skupina F, 5. kolo
28.11.2013 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

APOEL Nikósie - Maccabi Tel-Aviv 0:0

Stíhací jízdu německého Eintrachtu Frankfurt sice Maccabi Tel-Aviv úplně nezvládlo, když na Kypru pouze bez branek remizovalo, ale třetím týmem je právě APOEL, což v praxi znamená, že blíže k postupu má izraelský celek.

APOEL dorazil na Kypr s jasným úkolem - tři body rovná se postup. Tento úkol sice izraelský celek nesplnil, ale vyložená tragédie se pro něj stále nekoná. Jen se rozhodnutí o druhém postupujícím o něco odkládá. Dnešní utkání ale rozhodně nebylo pastvou pro oči a mnoha šancí jsme se nedočkali. Úvodní minuty patřily kyperskému týmu, který se v Nikósii snažil předvést. Střela Nuna Moraise ale vůbec nebyla nebezpečná.

Celkový obraz hry se po pár minutách omezil na laxní rozehrávku hostí a následné protiútoky APOELu, které však mířily mimo tři tyče, popřípadě je likvidovali vracející se obránci. Sudí István Vad tak nemusel v první půli řešit žádné zvláštní problémy. Téměř půl hodiny trvalo izraelskému celku, než se dostal na dostřel domácího brankáře Urko Pardovi. Ani hlavička Tala Ben Haima neznamenala žádné ohrožení jeho svatyně, což se projevilo také na "ovacích" domácích ochozů. Ty působily stejně ospalým dojmem, které vládlo na hrací ploše.

V závěru první půle se pokoušel nezáživně probíhající utkání probudit Itzhaki, ale zakončení hostujícího hráče mířilo mimo tři tyče, jeho střela navíc postrádala i razanci. Aktivním hráčem byl také domácí Anthos Solomou, ale zřejmě nezaujal trenéra Giorgose Donise, který jej pro druhý poločas nahradil Nektariosem Alexandrouem. K zajímavé střele se po pauze odhodlal také Stathis Aloneftis, ale ani jeho pokus změnu skóre nepřinesl. Stejný hráč mohl vstřelit úvodní branku utkání po hodině hry, kdy k němu propadl centrovaný míč, ale kyperský záložník jej z dobré pozice poslal nad branku!

O deset minut později se Aloneftis dostal opět k balonu, tentokrát zakončoval hlavou. Centr z přímého volného kopu ale taktéž neproměnil a místo toho sledoval podrážděnou reakci svého nadřízeného. Obdobnou situaci dostali k dobru také hosté, ale přímý volný kop nastřelil Dan Einbinder pouze do prvního hráče stojícího ve zdi. Solidně vypadající protiútok kyperského týmu na poslední chvíli hasil vracející se obránce Omri Ben Harush, který se tím pádem postaral o bod hostujícího celku. Pokud chtějí hráči Maccabi postoupit a především potěšit své fanoušky, budou muset přidat.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele