základní skupiny - skupina K, 3. kolo
24.10.2013 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Anži Machačkala - Tromsø IL 1:0

Fotbalisté Machačkaly zvládli velmi důležitý domácí duel s norským Tromsø a díky brance v prvním poločase zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Díky tomu si ve skupině připsali první vítězství a v tabulce se prozatím posunuli na druhé místo se čtyřmi body a na něm i po dohrání utkání Tiraspol - Tottenham pravděpodobně zůstanou. Norský celek zůstal na poslední čtvrté příčce a s jeho postupem to nevypadá vůbec dobře.

V dresu hostů nastoupil v základní sestavě český útočník Zdeněk Ondrášek, který odehrál první poločas a poté byl vystřídán. Machačkala vsítila svůj jediný gól hned ze své první vážnější akce v 19. minutě. Po krásné kolmici Ahmedova si za obranu naběhl Nikita Burmistrov a tvrdou střelou do protipohybu gólmana Lekströma poslal Anži do vedení. O dvě minuty později mohli domácí svůj náskok zvýšit.

Do slibné příležitosti se probojoval Solomatin, ale jeho bomba skončila o pár decimetrů vedle branky. Po pětadvaceti minutách hry by blízko vyrovnání kapitán Bendiksen, jeho dobrý pokus z hranice pokutového území však skončil pouze na tyči. Ihned na to zahrozil na druhé straně Angbwa, jenže jeho skvělou ránu fantasticky vyrazil na rohový kop Lekström. Stejný hráč znovu hrozil přesně po půl hodině hry a byl ještě blíže druhé branky domácích.

Po sérii odrazů dostal k balónu jako slepý k houslím a z pokutového území lízl horní tyčku. Pět minut před přestávkou se zrodila nebezpečná šance hostů a opět byl u toho Bendiksen. Po jeho centru se dostal k hlavičce Helmke, ovšem míč nakonec letěl těsně mimo. Deset minut před přestávkou měl na noze vyrovnání střídající Morten Moldskred, který nahradil Ondráška. Jenže osamocen v tváří tvář proti brankáři Keržakovovi neuspěl.

Stejný hráč se dostal do další obrovské možnosti po hodině hry, kdy proti jeho prudké ráně znovu zasáhl brilantní Keržakov. Poté se hra srovnala a poslední výraznější příležitost si vypracoval aktivní Moldskred tři minuty před koncem. Jenže ani napotřetí nedokázal brankáře Machačkaly překonat. Po další milimetrové přihrávce mířil na zadní tyč, jenže domácí gólman odhadl směr střely a míč vytěsnil mimo tři tyče.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, fc-anji.ru, eurofotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
El Campeon

0:0

Reagovat
mario23

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DieFohlenBMG

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

První výhra v sezoně!!! Doufám že se to už protrhlo a budem stoupat tabulkou)

Reagovat
smazaný uživatel

TAK POSTUP V EL SE DAL PRED ZACATKEM TAK TROCHU CEKAT.... prece jenom ruska liga je hodně silna, že i spodek tabulky by si měl poradit jako tiraspol a tromso

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele