základní skupiny - skupina K, 2. kolo
03.10.2013 18:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Anži Machačkala - Tottenham Hotspur 0:2

Tottenham potvrdil roli favorita hrajícího ve formě a z Ruska si odváží zaslouženou výhru, o kterou se postaral již v první půli dvojím potrestáním jinak kvalitně hrající obrany soupeře. Po změně stran se pak úspěšně bránil po většinu času bezzubému tlaku a potvrdil pozici lídra tabulky.

Domácí vycházeli od úvodních vteřin ze zabezpečené obrany, a přes zjevně menší kontrolou nad míčem kousali svými rychlými protiútoky zřetelněji. Kohouti však v důležitých soubojích jeden na jednoho vyhrávali a první zajímavé střelecké pokusy patřily jim. Ve 12. minutě nejprve minul branku ze sedmnácti metrů zpoza obránců Defoe, v další moment se z větší vzdálenosti postaral o první zákrok brankáře nepříjemnou střelou Sandro.

Kdo čekal pozvolné osmělování ruského celku, musel být nepříjemně zklamán přesným opakem. Tottenham se však nesnažil obranu soupeře uspat přihrávkami na půlce a stále se snažil co nejrychleji přivést míč k šestnáctce. A neustávající snaha se vyplatila ve 34. minutě, kdy se míč od levé lajny dostal před vápno k Holtbymu, který přesnou přihrávkou našel ulici do vnitra, kam si seběhl nehlídaný Defoe a dělovou ranou nedal brankáři šanci.

Hráči Anži pochopili, že musí začít hrát více dopředu, ovšem nová taktika zapříčinila další pochybení v defenzívě. Kyle Walker se ve 39. minutě ocitl za dvěma obránci sám na pravé straně, lehce si zpracoval parádní pas a stejně dobře našel ve vápně Chadliho, který mezi stínujícími kužely dokázal z první usměrnit balón za záda brankáře.

Pět minut po změně stran se blýskl silou i rychlostí Lamela, když se dostal z vlastní poloviny podél pravé strany až k vápnu, před nímž přihrával Chadlimu. Ten dostal čas i prostor na zpracování, balón ale do branky nezakroutil. Až poté se konečně probrali svěřenci trenéra Gadžijeva.

Tou dobou pár vteřin hrající Ješčenko dostal přesnou přihrávku za obránce po úniku rovněž střídajícího Traorého, střelu z úhlu vykopl Lloris reflexivně před sebe, odkud se mu jen se štěstím nevrátila nechytatelná dorážka. V 59. minutě si pak obdobně kvalitně poradil s velmi nepříjemným centrem Solomatina.

V Rusku se pak určitě bude rozebírat 68. minuta, kdy si ve sprintu do vápna zasekl Solomatin balón a nestíhající Kaboul ho krátce podržel za ruku. Nejspíš až přílišné přehrání pádu pak donutilo píšťalku rozhodčího zůstat němou.

Není pochyb o tom, že se domácí v druhé půli ujali role dirigenta, k čemu je však výrazná převaha, když se v závěrečném čtvrthodinovém tlaku téměř nedostanete k ohrožení branky. Z velmi těžké pozice se o to pokoušel aktivní Solomatin, jeho nepříjemnou, překvapivou ránu Lloris solidním zákrokem vyrazil. Nikdo jiný se k němu už nepřidal a Tottenham tak bez větších problémů veze do Anglie tři body.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 Myslím, že s posledním klubem ligy nebudou mít Spurs problém, i když přeju výhru Machačkale.

Reagovat
FUnk

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
pedro-pedro

Jednoznačně Tottenham tipuju 0:3

Reagovat
mario23

1:4

Reagovat
Patys1989

Taky tipuju 1:4 (Defoe hattrick)

Reagovat
smazaný uživatel

Jen mě zajíma kdo vymslel že Anži je ve finančních problémech? Klub má roční rozpočet $ 60 mil. to mi jako finanční problém nepříjde.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 COYS!!!

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele