základní skupiny - skupina K, 5. kolo
28.11.2013 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Anži Machačkala - Sheriff Tiraspol 1:1

Fotbalisté Machačkaly uhráli v domácím prostředí remízu s moldavským Tiraspolem a zajistili si tak účast v jarní části Evropské ligy. Aktuálně poslední celek ruské ligy sice byl v utkání favoritem, ovšem i nerozhodný výsledek určitě bere všemi deseti. Na kontě má osm bodů a ve skupině určitě skončí na druhém místě. Tiraspol bude bojovat o třetí místo s Trömsem a stačí mu bod.

Po bezbrankovém prvním poločase šel Tiraspol krátce po změně stran do vedení, nicméně odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a ještě po necelé hodině hry bylo srovnáno. Moldavský výběr si snažil vytvořit v závěru tlak, jenže na kýženou branku nakonec nedosáhl a v nastaveném čase navíc přišel o vyloučeného Ricardinha. Domácí se mohli dostat do vedení hned po úvodním hvizdu, již ve druhé minutě.

K dobré střele se dostal Maksimov, avšak brankář Tomič dokázal odvrátit balón na rohový kop. Po necelé čtvrthodině hry po rychlém brejku převzal balón ve středu pokutového území Ismail Isa a mohl dostat hosty do vedení, ovšem před prázdnou brankou ho v poslední možnou chvíli dokázal zablokovat vracející se Ewerton. Neuběhla ani minuta a obrovskou možnost na vedoucí trefu mělo Anži.

Po krásném pasu za obranu se Sobolev řítil sám na gólmana Tomiće, jenže zakončoval příliš zbrkle těsně mimo. Postupem času hosté zvyšovali tlak a také několikrát ohrozili Keržakova, ovšem tutovku si připravili až koncem úvodního dějství. Před brankářem ruského výběru se ocitl Cadu, aby si na něm vylámal zuby. Tiraspol začal aktivně i po změně stran a nakonec se v 52. minutě dočkal vytouženého gólu.

Po centru Balimy obrana neuhlídala nabíhajícího Isu a ten rychlou střelou k pravé tyči otevřel skóre utkání. Anži se vrátilo do zápasu o šest minut později, když po rohovém kopu hlavičkoval z hranice vápna přesně ke vzdálenější tyči Alexandru Epureanu. Čtvrthodinu před koncem zakončil své sólo nepochopitelně nad Solomatin, hosté si už žádnou vážnější příležitost nevytvořili a ve třetí nastavené minutě se navíc předčasně pakoval do kabin po druhé žluté kartě Ricardinho.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, eurofotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele