1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2014 21:05 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

AFC Ajax - Red Bull Salzburg 0:3

Domácí Ajax Amsterdam si v utkání s rakouským soupeřem připisuje těžký debakl 0:3, který jeho postupové šance před odvetou v Salzburgu rapidně snižuje. Držení míče sice převážně ovládli Holanďané, ale trápila je koncovka.

Slavná líheň talentů dnes večer dostala zásadní trhlinu v případném postupu do další fáze. Holandská Amsterdam ArenA padla způsobem, který očekával málokdo. O branky ve formě hrajících hostí se podělili Jonathan Soriano a Sadio Mané. Sudí Clément Turpin mnoho práce neměl, to samé se dá říct o hostujícím brankáři Péterovi Gulácsim.

Téměř dokonalá forma Salzburgu, který vede domácí ligu vskutku skvělým způsobem s náskokem 17 bodů, se projevila už po šesti minutách. Do zakončení se dostal mladý obránce Ramalho, který dobře nacvičený signál v nadějné pozici poslal vedle tyče. Hosté velice dobře napadaly rozehrávku holandského soupeře a zejména mladík Sadio Mané dělal domácím problémy. Ty se na výsledku utkání projevily po třinácti minutách, když obránce Veltman ve vápně fauloval Alana. Francouzský sudí nařídil pokutový kop ve prospěch Rakušanů a k jeho exekuci se postavil Jonathan Soriano. Španělský útočník v patnácti zápasech domácí ligy skóroval už sedmnáctkrát a branky střílí také ve všech ostatních soutěžích.

Pokud chtěl Ajax odpovědět Rakušanům adekvátním způsobem, musel zlepšit především svou finální fázi. To mu ale hosté nedovolili. Ale naopak se sami hnali do útočení. Sedm minut po úvodní brance Salzburg znovu udeřil. Záložník Kevin Kampl našel skvělou nahrávkou za obranu soupeře nabíhajícího Maného, který zachoval chladnou hlavu a tváří v tvář brankáři Jasperovi Cillessenovi vstřelil druhý gól utkání.

Domácí Ajax jakoby nemohl věřit tomu, že co ukazovala tabule se skóre a ze svého soupeře měl respekt. Nutno říct, že to byl respekt oprávněný a další úder přišel ve 35. minutě. Soriano se u půlící čáry nerozpakoval, vystřelil a parádní dalekonosnou ranou přehodil bránkáře Cillessena. Domácí publikum začalo nesouhlasně pískat. Za celou první půli se totiž Ajax k žádné velké šanci nedostal a Rakušané jej v zakončení školili.

Obraz hry se nezměnil ani po změně stran. Příchod Christiana Poulsena a Ricarda Kishny Ajaxu příliš nepomáhal a týmu chyběla jakákoli vůle daný stav změnit. Vždyť za stavu 0:3 trávili hráči holandského celku dlouhé chvíle pečlivou výměnou balonu s vlastním brankářem! Útoky Salzburgu byly naproti tomu pohledné a až účelně jednoduché. Ulmer posílal do šance spoluhráče Alana, ale brazilský útočník svou čtyřiadvacátou v letošní sezóně nepřidal. Téměř neviditelným se stal také Bojan Krkić. Někdejší velký talent Barcelony dlouho hledal prostor pro naplnění svého potenciálu, dnes ale opět nezářil.

Za mohutných ovací zamířil na lavičku dvougólový střelec Jonathan Soriano, který přenechal místo Robertovi Zuljovi. Ten svého předchůdce už napodobit nestihl, ale mrzet jej to nemusí. I přes ránu Viktora Fischera doprostřed brány dokázal Salzbug skvělý výsledek udržet a k postupu má mnohem blíže. Radost fanoušků rakouského týmu nezmírnily ani dvě velké šance Ajaxu z úplnéh závěru utkání. Na starosti je měl záložník Siem de Jong. Ten nejprve při zakončení podklouzl, o minutu později již vystřelil nebezpečněji. Brankář Gulásci si však s jeho ránou poradil. Výkon Ajaxu je zklamáním především pro jeho lhostejnost a chyby v obranné linii.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
jáá

když on je ten Salzburg v laufu a ve formě...ale snad Ajax vyhraje!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko posuzovat hru Salzburgu, v této sezoně jsem je hrát ani neviděl, ale kvalita by snad měla být na straně Ajaxu!

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Hector17

3:0

Reagovat
aither

Reagovat
AjaxFans

Za 3:1 bych byl spokojený

Reagovat
afc ajax

2:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

Reagovat
Hector17

Hrůza .

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný Salzburg, jak hrají poslední dobou i nějak sem tušil,že neco uhrají,ale až tak ????? samozřejmě, nechápu co sem všeci srali 1 .. a ted do mě , že po zápase je každý generál.. stačí se podivat jak solnohrad hraje

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
OVi.77

Salzburg má klidně i na semi-finále...

Reagovat
AjaxFans

Kua co to je !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

Reagovat
afc ajax

Hrůza a des .po 20.minutách som mal chuť to vypnúť

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vypnul .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele