základní skupiny - skupina E, 3. kolo
24.10.2013 21:05 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Fialky vstřelili Pandurii tři branky a dál vedou skupinu

Atraktivní duel mezi toskánským týmem a rumunskou Pandurii měl nádech českého zástupce, neboť na starost jej dostal arbitr Miroslav Zelinka. Hlavním aktérem utkání ale byli domácí hráči, protože navázali na skvělý výkon z utkání proti Juventusu a nadále bez problémů skórovali.

I když skóre vypadá zcela jasně ve prospěch Violy, byli to hosté, kdo poprvé vážně probral tribuny stadionu Artemia Franchiho. Už po třech minutách se málem radoval Eric Pereira, ale jeho ránu v cestě za otevřením skóre zastavilo břevno brankáře Neta! Laxní přístup Violy pokračoval i v následujících minutách, přeci jen toskánský klub musí střádat síly také do náročných bojů Serie A. Fialky vlastně jen ztěžka hledaly recept na přímý přechod do útoku a dříve tak snadná kombinace jim dnes večer dělala problémy.

O to překvapivější se vzhledem k průběhu prvních dvaceti minut po jejich uplynutí jevila úvodní branka. Ze své sítě ji totiž nelovil Neto, nýbrž jeho soupeř. Skvělou nahrávku zpracoval rychlík Joaquin a přes padajícího brankáře Stancua otevřel skóre zápasu - 1:0 pro Fialky.

Smrtící desetiminutovku si Fiorentina ověřila v posledním ligovém zápase a na branky v rychlém sledu navázala také dnes. Jen osm minut po vstřelení první branky udolali domácí jakýkoli nápor Rumunů druhým přesným zásahem. Celé akci předcházela chyba obranné linie hostí, kterou po skvělém napadání potrestal přesnou ranou mladík Ryder Matos. Fiorentina se mohla po prvních pětačtyřiceti minutách radovat z příjemného náskoku.

Po návratu z kabin Fiorentina opět dominovala a s poklidem určovala tempo hry. Ani ve druhém poločase se však hosté nehodlali vzdát bez boje. Jejich návštěvy na polovině soupeře sice nebyly příliš časté, ale protiútoky vedl rumunský celek naprosto účelně. Obránci Fialek začínali mít plné nohy práce s odrážením jednoduchých akcí hostí; například střelu Erica jen stěží zastavoval Compper.

Rumunský celek svou šanci nevyužil, na druhou stranu Fialkám slovo "produktivita" není cizí. Pilíř domácí ofenzivy s extravagantním účesem a jmenovkou Cuadrado na dresu si naběhl na roh pokutového území a přesnou ranou nedal brankáři Stancuovi sebemenší šanci - 3:0.

Viola byla při chuti a dokazovala to atraktivním pojetím hry. Rychlá kombinace toskánského celku vedla k Joaquinovi, jehož centr našel nabíhajícího Jakovenka. Ten vyskočil nejvýše ze všech, ale jeho hlavičku zastavilo břevno! Deset minut před koncem utkání se do střelecké listiny mohl zapsat také záložník Alberto Aquilani, ale jeho projektil z přímého volného kopu dobře zastavila defenziva hostí. Ti nedokázali odpovědět na rozdílné skóre a do konce utkání se jim nepodařilo překonat brankáře Neta ani jednou. Naopak domácí hráči mohli své vedení ještě zvýšit, protože s koncem nastaveného času ukončil jakékoli naděje hostí Cuadrado. Střídající hráč pokračoval v dobře rozehrané akci a jeho oblouček zastavilo břevno. Nevyužitá šance jej však mrzet nemusela - i přesto si totiž domácí se svým soupeřem bez větších problémů poradili.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
EverlastD

5:1

Reagovat
El Campeon

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele