základní skupiny - skupina E, 1. kolo
19.09.2013 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Pacos z Toskánska odjíždí bez bodů

Domácí Fialky jsou - dle slov trenéra - velmi ambiciozním týmem, což dnes potvrdil proti Portugalcům. Pacos Ferreira jen ukázal "formu" z posledních týdnů, v domácí lize se mu vůbec nedaří. A náladu si nezlepšil ani ve Florencii, odkud odjíždí se třemi inkasovanými góly.

Domácí celek se hned v úvodu ujal aktivity a snažil se vnutit soupeři svůj styl hry. Pod nátlak dostával obrannou čtveřici před brankářem Degrou především Giuseppe Rossi, jehož chuť hrát po vleklém zranění byla evidentní. Prokazoval ji především neustálým napadáním soupeřovy rozehrávky, náběhy do vápna a nebezpečnou střelou. Rossi si výborně rozuměl se zkušenějším Joaquínem, jehož nahrávky často způsobovaly Portugalcům potíže. První vážné šance jsme se dočkali až po dvaceti minutách, kdy se po centru Borjy Valera pokoušel prosadit právě Rossi, italského reprezentanta ale brankář Degra výborně vychytal.

Tlak Violy sílil, což dokázala nejprve střela beka Alonsa. Když minuty na ukazateli skóre přeskočily půlhodinu hry, Fiorentině se povedlo vstřelit úvodní branku. "Pepito" Rossi našel skvělým pasem vysokého spoluhráče Gonazala Rodrígueze, který hlavou poslal Fialky do vedení. Nadšené tribuny mohly jásat.

Portugalský tým na inkasování reagoval především zvýšenou ztrátovostí balonů a fauly. Sudí Blom však do kapsy s kartami sahal jen pomálu. Po ospalejší fázi se ke konci první půle mohla Fiorentina prosadit ještě jednou, když se do šance prodral velezkušený záložník Massimo Ambrosini. Brankář Degra si však poradil i tentokrát.

Úvod druhého dějství zastihl v lepším rozpoložení hosty, kteří pochopili, že nadále pokračovat v nevýrazném stylu prvního poločasu jim body nepřinese. Brankář Neto musel předvést ukázku svých reflexů, aby vyrazil ránu Tonyho. Směrem Netovy brány pálil také Bebé, bývalý útočník Manchesteru United. Jeho nevýrazný pokus ale Neta nevystrašil. Fialky se po hodině hry díky Joaquínovi mohly radovat znovu, jejich nadšení ale nemělo dlouhého trvání - pomezní rozhodčí ukázal ofsajdové postavení a gól neuznal.

O šest minut později stáhl trenér Vincenzo Montella ze hry právě španělského záložníka Joaquína, na hřiště se dostavil mladík Ryder Matos. Ten na hřišti pobyl snad půl minuty a stal se hrdinou. Útočník Fialek se dostal k přesnému centru Borjy Valera a hlavičkou navýšil vedení toskánského týmu. Trenér Montella opět prokázal skvělou volbu při střídání.

Druhý gól zcela otupil jakýkoli náznak aktivity hostí, kteří okusili tvrdou pohárovou realitu a potvrdili smůlu posledních týdnů. Nejlépe ji demonstrovali při třetím gólu Fialek - po spolupráci s Albertem Aquilanim se konečně prosadila také největší zbraň domácí ofenzivy, Giuseppe Rossi. Jeho rána z patnácti metrů zamířila přesně mimo dosah brankáře Degry - 3:0.

Pacos působil především v koncovce velmi bezradně a brankář Neto po celé utkání zůstával bez práce. Zato Fiorentina ukázala zkušený a vyspělý výkon, který navíc podpořila třemi přesnými zásahy. Návrat mezi evropskou elitu tak pro toskánský tým začal více než dobře.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
MagpeCZ

2:0

Reagovat
bafpasak

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
mario23

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jste se všichni zbláznili, nebo co? Italové na Evropskou ligu kašlou.Neprohra hostů.

Reagovat
Pasha

Reagovat
OVi.77

No skoro jsi to trefil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

3:0,

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
FC Porto FC

to se čekalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele