základní skupiny - skupina J
04.10.2012 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Panathinaikos FC - Tottenham Hotspur 1:1

Tottenham na horké půdě aténského Panathinaikosu dlouho vedl, ale nakonec bere pouze bod za remízu 1:1. Klíčovou postavou zápasu se stal hostující obránce Michael Dawson, který nejprve vstřelil vedoucí gól svého týmu, ale nakonec se zásadní měrou podepsal pod ten inkasovaný.

Manažer André Villas-Boas zkušenému stoperovi dosud příliš mnoho šancí nedával, avšak dnes jej postavil do základní sestavy a osmadvacetiletý hráč se mu odměnil prvním gólem, když uklidil do brány centr Huddlestonea. Po přestávce si však na něj vyšlápl domácí útočník Toche, prohnal se přes něj a prostřelil Llorise. Největší zásluhu na této brance však měl ještě jiný muž, autor vynikající přihrávky Giourkas Seitaridis.

Dawson byl v létě nabídnut dokonce na přestup, ale šokovaní fanoušci si nakonec mohli oddechnout, když jeho přesun do QPR ztroskotal; nedostatek herní praxe a fyzičky však zapříčinily, že dnes několikrát nestíhal držet krok s řeckými forvardy. Nelze ovšem svalovat vinu pouze na něj; Spurs mohli mít rozhodnuto už před vyrovnávacím gólem, byli totiž po většinu zápasu lepším týmem a zraněními a špatnou formou sužovaný Panathinaikos přehrávali.

Zejména po první půli, v níž byl hodně vidět rtuťovitý Gareth Bale na levém křídle, mohl být náskok Tottenhamu vyšší, jenže Jermain Defoe, Clint Dempsey ani Tom Huddlestone své šance neproměnili. Po pauze hosté trochu polevili a dovolili tak Řekům propracovat se k prvnímu bodu letošního ročníku; oni sami mají prozatím dva.

Spurs začali zostra a už po dvou minutách se dožadovali penalty. Gareth Bale se postavil k rohovému kopu a nacentroval na hlavu Caulkera, který prodlužoval směrem na Dawsona a trefil přitom pravačku bránícího André Pinta. Píšťalka rozhodčího Floriana Meyera však zůstala němá.

Po 19 minutách přišel na řadu Dempseyho přímý kop, který letěl těsně vedle. Panathinaikos zahrozil na druhé straně spoluprací Seitaridis - Toche, kdy druhý jmenovaný obehrál Dawsona a vypálil - napoprvé to však ještě ke gólu nevedlo, proti byl Lloris. Francouzský gólman poté zlikvidoval i střelu Chistodoulopoula, kterého do šance vyslal Quincy Owusu-Abeyie; na vině byl opět Dawson, který se však rychle vykoupil vedoucím gólem. Huddlestone centruje, zkušený stoper míří na zadní tyč - 0:1.

Řecký gólman Orestis Karnezis poté dvakrát krátce po sobě odvracel pokusy Huddlestonea a Balea, zatímco Dempsey se sice ke střele nedostal, ale zato se dožadoval penalty za stažení ve vápně minutu před koncem poločasu. Meyer byl však opět jiného názoru.

První šanci druhé půle zaznamenal domácí Ibrahim Sissoko, ale byl zablokován obětavým Kyle Walkerem. Panathinaikos začal po přestávce dobře a Owusu-Abeyie vytáhl ze svého repertoáru další nebezpečný centr, který sebral spolehlivý Lloris. Na druhé straně pálil po chytré přihrávce Dempseyho Defoe, ale úspěšný nebyl, stejně jako o něco později Bale. Osmnáct minut před koncem se blízko ke skórování dostal opět Defoe a zdálo se, že Tottenham má vše ve svých rukou.

Jenže o pět minut později se Seitaridis zbavil Caulkera a fantasticky uvolnil Toucheho, který za sebou nechal nebohého Dawsona a propálil Llorise - 1:1. Panathinaikos mohl i vyhrát, ale Caulker - naštěstí pro fanoušky Spurs - poslední nebezpečnou střelu ze závěru utkání skvěle zablokoval.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
HullCity

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Panathinaikos je uplne z formy a nechapu jak jim porad muzete verit....zacalo to tenkrat jak vypadli s Odense...tip 2...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
GarethBaleCZ

Věřím v odčinění domácí ztráty, po výsledku Panathinaikosu na Slovinsku taky nic jiného neočekávám, 1:3/2:4

Reagovat
GarethBaleCZ

První poločas výbornej, nepřidání druhý branky se nám bohužel vymstilo, ale na druhou stranu dostat gól z jedný střely na bránu

Reagovat
smazaný uživatel

tady to vidím na kříž. domácí potřebují odčinit nezdar ve Slovinsku, ale současný Panathinaikos na to není po stránce kvality nejlépe. a hosté se nebudou venku nikam hnát, remíza jim postačí a další, důležitou otázkou je, v jakém složení Tottenham nastoupí. 1:1, v lepším případě 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Counter

The Arsenal fans who chanted "Thursday Night, Channel 5!" at Spurs fans last season must feel foolish tonight. Spurs are on ITV4.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Panathinaikosu jsem v tomto zápase vůbec nevěřil.Ale oni to nakonec vyrovnali.

Reagovat
FUnk

ten druhy polocas takhle se nehraje o body

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.footytube.com/video/panathinaikos-athens-tottenham-hotspur-oct04-133740?ref=tchan_ov_vidgrid

škoda Tottenham, už jen kvůli jejich přístupu k EL jim přeju vyhrát celou soutěž, zaslouží si to

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele