základní skupiny - skupina C
08.11.2012 19:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Glsadbach potvrdil zlepšení a remizoval na Stade Vélodrome

Borussia Mönchengladbach dokázala potvrdit domácí úspěch s Marseille i na jihu Francie, kde byla svěřencům Elie Baupa minimálně vyrovnaným protivníkem, a nakonec si díky pozdní brance Aranga odváží cenný bod.

Od první minuty byl na hrací ploše k vidění očekávaný obraz hry: Olympique se snažil přebrat dirigentskou taktovku a co nejdříve se dostat k ohrožení soupeřovy branky, naproti tomu die Fohlen se utábořili na vlastní polovině a využívali každičkou příležitost k rychlým kontrům. Po čtvrthodině hry z ničeho nic hlavičkoval na malém vápně osamocený Rémy, jeho pokus ale Wendt stojící na brankové čáře i za pomoci tyče a břevna vytěsnil!

Naprosté selhání předvedl ve dvacáté minutě Cheyrou, který hluboko na vlastní polovině ztratil balón, jehož se následně zmocnil Arango a okamžitě našel Hankeho, jenž neměl se zakončením sebemenší potíže - 0:1. Hned vzápětí mohl reagovat André Ayew, prostor ohraničený třemi tyčemi však nenašel! Poté se hra na hezkých pár minut uklidnila a na další zajímavé momenty jsme si museli počkat... Byl to opět starší z ghanských bratrů v domácím dresu, kdo mohl srovnat krok, ale hlavou z bezprostřední blízkosti neuspěl! Ve 40. minutě pálil Hanke pro změnu do boční sítě.

Také po krátkém oddechu se pokračovalo ve vysokém tempu, avšak OM se přece jen důrazněji chopilo kormidla a tlačilo se stůj co stůj kupředu. Vyrovnávací trefa pak byla za okamžik na světě: od rohového praporku rozehrával Barton a parádně zatočil kulatý nesmysl do pravé šibenice ter Stegenovy svatyně - 1:1. Zakrátko hlavičkoval nepřesně Jordan Ayew.

Borussia se postupem dalších minut oklepala a začala se konečně osmělovat i směrem dopředu. Rupp nejdříve hledal ve vápně Hankeho, před ním ale za minutu dvanáct odvrátil míč Diawara. Další chyba - tentokráte v podání Brouwerse ale v 67. minutě přinesla šanci pro Jordana Ayewa, který si nejdříve poradil s Álvaro Domínguezem, aby následně napálil svůj projektil pod břevno - 2:1.

Lucien Favre reagoval bleskově a během tří minut poslal na trávník čerstvé síly v podání Mlapy, de Camarga a Xhaky. Ani to ovšem nepřineslo kýžený zvrat - francouzský velikán táhl rychlý protiútok, ale přesilu nedokázal využít a Rémyho následná střela byla ještě zablokovaná. Fanni branku nenašel, a když už Arango vyslal ke zteči Mlapu, tak mladý útočník nezachoval chladnou hlavu a prostor branky nenašel! Hříbata se však nakonec dočkala! Už v nastaveném čase potáhl rychlý kontr Rupp, předal míč Arangovi, který již žádné další překvapivé řešení nehledal a přesně umístěnou střelou srovnal na 2:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

To může být přestřelka 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille to ukope 2:1

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach vykradou Velodrome 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

oba gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele