základní skupiny - skupina F
08.11.2012 19:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Råsunda, Solna

Reportáž

AIK Solna - PSV Eindhoven 1:0

Eindhoven nebude vzpomínat na dvouzápas se švédským AIK Stockholm v dobrém. Po remíze 1:1 na domácí půdě s papírově nejslabším celkem tabulky dokonce venku ztratil všechny body. A domácí mužstvo je rázem ve hře o postup, byť je v tabulce stále poslední. O jeho vítězství rozhodla jediná trefa Mohameda Bangury z 12. minuty.

První střelu na branku sice vyprodukoval hostující Mertens, jenže gólman Turina byl mužem na svém místě. Domácí naopak otevřeli skóre již o minutu později. Borges hezky zakombinoval s Bangurou, jehož dělovka skončila přesně a krásně v levém horním rohu Watermanovy svatyně.

AIK přitom mohl navýšit náskok chvilku poté, když Borges tentokráte z rohového kopu našel hlavu Lorentzsona, Waterman ovšem předvedl úspěšný zákrok. Hosté se samozřejmě snažili alespoň o vyrovnání, jenže hlavičku Wijnalduma polapil Turina, další pokus hlavou od Derijcka zamířil těsně vedle levé tyčky.

Borges i nadále hodně trápil eindhovenskou defenzívu, po půlhodině hry našel svým centrem Johanssonovu hlavičku, ten byl sice v dobré střelecké pozici, ale selhal v koncovce. Do konce poločasu ani čtvrthodiny po obrátce se na hřišti nic zvláštního neudálo, až v 64. minutě diváky nadzvihla Danielssonova rána, která skončila na břevně.

Domácí se poté již do útoku příliš nehnali a čím více se blížil konec utkání, tím tenhle styl hry více praktikovali. PSV se hnalo za vstřelenou brankou, avšak dalekonosná střela Mertense ani ta od Manoleva mezi tři tyče nezamířila stejně jako hlavička Matavže. Poslední možnost měl Willems, ovšem míč poslal jen nad branku.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
KingMaster13

AIK by mohla pomoci Dněpru i Neapoli a obrat PSV o body 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

a proč by jim jako měla pomáhat?

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
HullCity

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se Eindhovenu podari vyhrat ve Svedsku kdyz to nedokazali doma..tip 2..1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
MagpeCZ

0:2

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Eidhoven potvrdí roli favorita a nahradí minulej kolaps 0:3

Reagovat
Sotuen

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

PSV ten omyl z minula napraví a vyhraje 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
AjaxFans

Ale ale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele