základní skupiny - skupina A, 6. kolo
15.12.2011 19:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Tottenham deklasoval Shamrock, přesto postupuje Kazaň

Stejně jako Manchester City "o patro výše" ani Tottenhamu nestačila přesvědčivá výhra v posledním utkání základních skupin k postupu do jarní části soutěže. Spurs deklasovali irský Shamrock na jeho půdě 4:0, PAOK Soluň jim ale nepomohl. Kazaň v Řecku uhrála kýženou remízu a mezi nejlepších 32 týmů postupuje ona.

Ani do posledního utkání skupinové fáze Evropské ligy nenasadil Harry Redknapp nejsilnější sestavu, ba co víc, dokonce si dovolil nechat lavičku náhradníků poloprázdnou. Do Irska pak v 15ti členném kádru neodcestoval ani jeden z hvězdné ofenzivní formace, která dohání k šílenství celou Premier League.

Utkání začalo pro domácí jako z říše snů, míč do Cudiciniho brány dostali už po dvou minutách, asistent sudího ovšem viděl Patersona v ofsajdu, takže stav zůstal neměnný. Další šanci měl Shamrock ve 12. minutě, kdy Oman po rohu jen těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Favorité z Londýna zahrozili poprvé až o deset minut později, Defoe ale bránu minul.

Kýžené otevření skóre přišlo v čase v minutě číslo 29. Benoit Assou-Ekotto nasměroval svůj pas přímo na Stevena Pienaara, jenž pravačkou z hranice vápna trefil ideálně prostor u levé tyčky - 0:1. Od té doby jako by byl na hrací ploše jediný tým, za chvíli Dos Santos po brejku hledal ve vápně zcela volného Defoa, avšak jeho polovysoký pas drobný Angličan nestihl. Za další dvě minuty to byl opět Dos Santos, kdo skrytou střelou na rohu šestnáctky málem vymetl šibenici Brushovy brány.

Přesto se Tottenham do poločasu ještě gólu dočkal a byly hned dva. Sedm minut před koncem poločasu po krásné kombinaci na jeden dotek Defoe přiťukl Androsu Townsandovi a ten se trefil krásně pod víko - 0:2. Naději na postup vykřesal v nastaveném čase aktivní Jermain Defoe, jemuž nedělalo problém zády k brance na malém vápně zpracovat míč a z otočky i s pomocí teče soupeřova obránce skórovat potřetí - 0:3.

Druhé dějství nezačalo stylem, jakým by si hosté představovali o nutně potřebovali k uživení šance na postup mezi nejlepších 32. První velkou šanci měl až po dvaceti minutách druhého poločasu Piennar, jenž obloučkem trefil tyčku. Velkou ránu pak málem Tottenham dostal v sedmdesáté minutě. To se sám na Cudiciniho řítil Dennehy a byl italským brankářem ve vápně faulován. Naštěstí pro anglický celek šlo ale o ofsajd. Deset minut před koncem hlavičkoval na penaltovém puntíku těsně vedle brány Spurs Turner.

S každou přibývající minutou bylo cítit, jako by Tottenham ztrácel naději. Ojedinělou příležitost nevyužil ve výhodné pozici střelou těsně vedle Kranjćar. Tyčku pak z dálky orazítkoval střídající Iago Silva Falque, Harry Redknapp si mohl jen drbat hlavu. Jiskřilo se i na druhé straně, Cudicini efektně vychytal Sullivana.

Přece ještě zableskla naděje pro klub se severu Londýna. Danny Rose s vypršením základní hrací doby nacentroval z levé strany na zadní tyč, Townsend sklepl na Harryho Kanea, který z první prostřelil brankáře z bezprostřední blízkosti - 0:4. Závěrečný hvizd ale přesto radost nepřinesl, jelikož Kazaň uhrála v Soluni remízu 1:1 a ambiciózní Tottenham tak z Evropské ligy vyřadila.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
paver

remíza

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 možno

Ale angláči to dajú určite!

Reagovat
tulen

snad sa shamrocku podari aspon bodik nejak uhrat i ked to nie je velmi realne.

drzim palce hoops

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

tip 2.Bohužel Tottenham s vysokou procentualní pravděpodobností se bude letos s pohárovou Evropou zřejmě loučit.O ten eventualní postup přišel hlavně v tom minulém kole doma s PAOK Soluň

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně nevyzpytatelný, protože záleží, jak se k tomu Totenham postaví. Za normálních okolností by nebylo nad čím uvažovat. I tak věřím ve výhru hostí. Tip: 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Teda pokud se k tomu Spurs postaví zodpovědně a zkusí ještě bojovat o postup.

Reagovat
smazaný uživatel

plis kde na nete sa to bude dat pozerat?

Reagovat
JIMMY-PO

super, už 0:2 a aj PAOK pomáha...COYS

Reagovat
JIMMY-PO

je tam, 0:3, paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele