základní skupiny - skupina C, 4. kolo
03.11.2011 19:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

PSV Eindhoven - Hapoel Tel-Aviv 3:3

Fotbalisté PSV Eindhoven utkání s izraelským Hapoelem možná lehce podcenili a vůbec poprvé ve skupině ztratili body, nicméně příliš vadit jim to nemusí. Díky dobrému druhému poločasu dokázali alespoň srovnat stav na konečných 3:3 a s přehledem postupují do další fáze Evropskéí ligy. Nyní už budou pouze bojovat o první místo s polskou Legií, která už též stvrdila postup do osmifinále a v této jediné skupině je tak o postupujících jasno.

Hapoel vybojoval vůbec svůj první bod v sezóně, ale za to ten nejpřekvapivější. Na půdě největšího favorita skupiny se to vskutku nečekalo, navíc hosté dokonce krátce po poločase vedli už 3:1 a měli blízko ke třem korálkům, případná výhra by jim ještě dala šanci na teoretickou naději na postup. Ovšem takhle se může ještě poprat o třetí místo s rumunským Rapidem Bukurešť, na jehož půdě se představí v příštím kole.

Do vedení se dostal izraelský outsider už v 10. minutě. Po úvodních šancích na každé straně vyslal centr zprava do vápna Gal Shish a nabíhající Omer Damari asi z pěti metrů pokořil švédského gólmana Andrease Isakssona. Jenže domácí celek se nechtěl nechat zahanbit a za dvě minuty bylo srovnáno, když po pasu Zakaria Labyade zakončoval přesně Georgino Wijnaldum. Od této chvíle se zdálo, že na hřišti bude dominovat PSV, situace ale byla jiná.

Po půl hodině hry si hosté vzali vedení zpátky, když Damari obešel protihráče, který uklouzl, uvolnil ve vápně Toto Tamuze a ten propálil všechno před sebou - 1:2. Domácí chtěli od samého úvodu druhého dějství přitlačit na pilu, jenže okamžitě necelé dvě minuty po výměně stran Hapoel senzačně zvýšil náskok. Po přímém volném kopu Shay Abutbula se Tamuz trefil podruhé zblízka a Fredu Ruttenovi naskákaly na čele vrásky.

Avšak domácím svitla naděje po necelé hodině hry, kdy zafungovala klasická kombinace silného dua. Dres Mertens krásnou individuální akcí uvolnil v pokutovém území švédského zabijáka Olu Toivonena a ten nemohl minout - 2:3. Navíc hosté hráli od 72. minuty v deseti, když Roei Gordana viděl druhou žlutou kartu po faulu na Kevina Strootmana. PSV využilo početní výhody až tři minuty před závěrečným hvizdem, kdy na konečných 3:3 srovnával po rohovém kopu Labyada hrdina poslední dvacetiminutovky Strootman.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
paver

výhra PSV

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
PePiG7

1-0 Toivonen

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Po velké dřině hostů 0:1 ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak výhra hostů mi zatím vychází :)

Reagovat
Stiksxx

4:0 ( Matavz, Labyad, Toivonen, Mertens) těmhle bych to přál.

Reagovat
smazaný uživatel

No myslím si, že dneska by mohl dostat šanci spíš Lens....a tomu bych gola přál hodně, docela se trápí...i když on se většinou snaži přihrávat...

Reagovat
smazaný uživatel

dneska to vidím minimálně na 3 kusy

Reagovat
Stiksxx

už by to chtělo ukázat nějaký válec.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba jak včera Ajax To je jedině dobře pro holandský fotbal

Reagovat
Stiksxx

to je jasná páka.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kua moje nervy Zajímalo by mě, jestli mají hráči čisté svědomí za přístup k tomuto zápasu

Reagovat
Stiksxx

já viděl první půli..Vzadu to je hrozně mizerný. měl tam dát rozehraného Boumu a podle mě by se vyhrálo..Hlavně že to chtěl rozhodnout..Ale postup už je jasný. ale takhle nejde přistupovat k těm zápasům

Reagovat
smazaný uživatel

No mohlo to být třeba 7:3 ale i tak bída...a Issakson měl dostat red... o tom asi žádná...nevím co tam zase nacvičoval

Reagovat
smazaný uživatel

papa tikety

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
Langi

tady padlo hodně tiketů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele