osmifinále - odvety
15.03.2012 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Hannover rozdrtil Lutych a je už ve čtvrtfinále Evropské ligy!

To, co se po prvním utkání zdálo jako velmi pravděpodobné, se stalo skutečností a H96 může slavit tolik vysněný postup do čtvrtfinále - už jen to znamená pro Dolnosaský celek obrovský úspěch, jež může být dál ještě podpořen. Lutych se tak pro letošek s evropskou scénou loučí.

Hannoverští konečně dali zapomenout na ty stejné chyby a od úvodních minut drželi tempo hry ve své moci. Netrvalo ani příliš dlouho a trpělivé obléhání branky soupeře přineslo své ovoce: rovnou premiérový útok 96tek donesl kýžený úspěch, Bolat sice Schlaudraffův pokus vytěsnil, ale jen před pohotového Abdellaoueho, pro kterého už nebyl problém dopravit mičudu na určené místo - 1:0.

Situace se tak hned po čtyřech minutách dramaticky změnila - Lutych musel vstřelit minimálně dvě branky, pokud chtěl držet své postupové šance i nadále při životě. To se ovšem nejevilo příliš reálně, dvojice Schlaudraff - Abdellaoue si před hostujícím vápnem dělala doslova, co chtěla...právě bývalý hráč mnichovského Bayernu rozdal o chvíli později do strany na Pandera, ten z úhlu okamžitě střílel, jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel. První dvacetiminutovka patřila jednoznačně domácím, hra se odvíjela takřka jenom na lutyšské polovině, hned dvě nadějné možnosti měl sám Abdellaoue, ani jednu z nich však nedotáhl do úspěšného konce.

Když už se pomaličku zdálo, že by se svěřenci Josého Rigy mohli vzchopit, tak přišla další krutá rána. A za všechno si mohli hostující hráči z větší části sami, když balón z dosahu své branky odvraceli hodně ledabyle, toho využil Pinto, jenž poslal do pokutového území střílený centr, který si v tísni srazil za své vymezené území Kanu - 2:0. Brazilský bek mohl vzápětí zaúřadovat i na opačné straně, po rohu mířil Van Damme hlavou pouze do levé tyče Zielerovy branky, balón se pak odrazil právě ke Kanuovi, jenž však v rozhodujícím okamžiku kulatý nesmysl netrefil. Do poločasu ještě dvakrát zakončoval Gakpé a jednou Cyriac, na Zielera se jim ale vyzrát nepodařilo.

Po obrátce to dlouho vypadalo na hostující vzepětí, Tchitého hlavička ale mířila vedle branky, zatímco povedená rána Cyriaca znamenala pro Zielera velké problémy, nakonec si ovšem dokázal talentovaný brankář poradit na jedničku a míč vyrazil! Definitivní konec jakýchkoliv nadějí Standardu potom došel v 58. minutě: Gakpé přišel do souboje s Hagguiem pozdě, za což si od sudího Královce nemohl z blízka prohlédnout nic jiného než žluté napomenutí, a protože už bývalý hráč Monaca měl jeden prohřešek za sebou, musel trávník předčasně opustit. Na Lutych, který potřeboval všechny síly vrhnout do útoku tak čekala více než půlhodina v oslabení.

To nevěstilo nic dobrého, zvláště, při současné formě Dolních Sasů. Chvíli ovšem dokázala defenzivní vozba odolávat - tedy až do sedmdesáté třetí minuty, kdy bylo už definitivně rozhodnuto. Stindl svým pasem oslovil střídajícího Ya Konana, ten sice z úhlu na Bolata nevyzrál, ovšem následně se míč vrátil před agresivního útočníka znovu, a ten opět s dopomocí Kanua zavěsil - 3:0. O pár minut později měl další možnost Konan, branku přestřelil. Dalekonosný pokus Schmiedebacha se u Bolata setkal s ne až tak pozitivní reakcí. Konečnou podobu pak dostal výsledek v nastavení, kdy se ujala rána Pinta, jehož podpis tak znamenal výsledek 4:0.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lutych mě zklamal,sice jsem věřil po 1.poločase ve vítězství,ale ten druhý vyloženě nezvládli a můžou být rádi za remízu.Tip:těsná výhra Hannoveru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

asi je tady dost viditelnej ten vysledek 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

HANNOVER postup

Reagovat
santini

lutych musí dať gól ak chce pomýšľať na postup... čiže stávka obaja dajú gól tip na výsledok 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Elliasson

Chudák Kanu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele