základní skupiny - skupina C
16.12.2010 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille souboj s Gentem s přehledem zvládlo a postupuje

Fotbalisté Lille urvali v posledním kole Evropské ligy postup mezi třicet dva nejlepších. Doma si bez problémů poradili s belgickým Gentem 3:0, jemuž k udržení druhé pozice stačilo uhrát remízu. Tak se však nestalo, a proto končí na třetím místě bod za svým soupeřem. Dogy šly postupu zkrátka naproti, dokonce ještě třikrát trefily tyč.

Domácí se prostě se soupeřem od úplného začátku nemazali. Hned v první minutě byl Hazardův centr z rohového kopu odvrácen, balón se ale odrazil k Frauovi, jenž za vápnem hezky napřáhl a kdyby mu střela vyšla o trochu lépe, měl by s ní hostující brankář Jorgačevič určitě vetší potíže.

Na druhé straně zahrozil také Gent, ovšem Smoldersovu ránu dokázal polapit brankář Landreau. O minutu později už však doléhalo stadionem první zvonění tyčky, o které se postaral domácí útočník De Melo. Po pravé straně krásně unikl Frau a přihrál do vápna, jenže volný Brazilec z bezprostřední blízkosti špatně trefil míč a ten zamířil jen do oné bílé části brány.

Poté mělo Lille k dispozici několik rohových kopů, po jednom z nich se ke střele dostal Balmont, ovšem Jorgačevič ho znovu vychytal. Nakonec se francouzské Dogy ujaly vedení po hodině hry. Obraniak potrestal neuvěřitelnou hrubici Sulera, který se snažil nahrát zpátky na gólmana Jorgačeviče, jenže onen záměr vystihl domácí záložník a neměl moc problémů zamířit do sítě. Obraniak mohl záhy přidat druhou branku, ovšem z vyložené pozice napálil jen levou tyčku Jorgačevičovy svatyně.

V 56. minutě to už přece jenom bylo o dva góly. Hostující Lepoint špatně odkopl, balón si tak vzal na starosti Frau a před Jorgačevičem následně nezaváhal. Druhý poločas byl jinak v plné režii LOSC. Gent, ač potřeboval minimálně vyrovnat, byl pod neustálým tlakem francouzských nájezdníků.

Obraniak vyzkoušel štěstí ze standardky, avšak přestřelil jen břevno. De Melo následně ukázal znovu, že trefovat brankové konstrukce je jeho doména a znovu zamířil do tyče, Jorgačevič pak musel likvidovat další šanci, konkrétně nebezpečnou ránu Sowa. Hostům se přece jenom podařilo protlačit se k zakončení, ale Thijs hlavou po centru Coulibalyho pálil mimo.

I nadále však pokračovala honba Lille za třetím gólem a definitivní pojistkou. Tu ještě nedokázal zajistit Sow, který opět ztroskotal na Jorgačevičovi, o osm minut později gentský gólman brilantně vyrazil skvělý pokus Obraniaka.

V 88. minutě se Lille dočkalo i třetího zásahu. Cabaye krásně vyslal do běhu Sowa, ten byl u míče o půl kroku dříve než vyběhnuvší Jorgačevič a pohodlně skóroval do prázdné brány. Belgičané si mohli připsat v závěrečných minutách alespoň čestný úspěch, jenže Conteho střele zabránil jinak jistý Landreau.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

těžkej zápas ....1:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

gent uhra X2 kedy kolvek... lille nie je tim...

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že tady je to jasný 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lille měli štěsti že si v Sofii Levski dali v 90minutě vlastni gol ted by postupoval Levski

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele