základní skupiny - skupina K
02.12.2010 19:00 CET
3 : 3
(3:2)

Reportáž

FC Utrecht - SSC Neapol 3:3

Komplikované postupové ambice ve skupině K se ještě více zamotaly. Postup si nakonec zajistil Liverpool, naopak ze hry venku je již holandský Utrecht. Ten totiž pouze remizoval doma s Neapolí a vzhledem k bilanci vzájemných zápasů už nemůže myslet na postup ani přes výhru na Anfield Road. O postup si to tak v závěrečném kole rozdá Neapol s Bukureští, přičemž Steaue stačí i remizovat.

Duel Liverpoolu s Utrechtem už bude mít spíše symbolický charakter. Přitom nizozemský celek měl v divokém utkání opravdu navrch a vypadalo to, že nakonec dovede zápas do vítězného konce a naopak všechny ambice italského celku vymaže z mapy. V utkání vedl dokonce 3:1, avšak nakonec se musel smířit s remízou 3:3. Rozhodující trefu zařídil dvacet minut před koncem Edinson Cavani z penalty, který tak dovršil svůj hattrick.

Utkání se od začátku odehrávalo v útočném duchu a očekávaná taktická bitva se okamžitě změnila v divokou přestřelku. Lépe do zápasu vstoupili hosté. Hned po pěti minutách hry se totiž trefil uruguayský ostrostřelec Edison Cavani, který se ocitl ve vápně na pravé straně a poslal nekompromisní střelu za gólmana Michaela Worma. Jenže neuplynula ani minuta a domácí srovnali. O branku se postaral smutný domácí hrdina Ricky van Wolfswinkel.

Po výborné práci Driese Mertense nemohl před prázdnou brankou minout. V dalším průběhu se mohli hosté opět dostat do vedení, jenže gólman Michael Worm svůj výběr podržel. A proto přišel na druhé straně trest. Luigi Vitale poslal ve vápně k zemi Tima Cornelisse a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Penaltu pak s přehledem proměnil van Wolfswinkel a přidal svou druhou trefu v zápase. V 34. minutě to dokonce bylo 3:1.

Po krásném přímém volném kopu Mertense se ve skrumáži nejlépe zorientoval Frank Demouge. Avšak hosté se nevzdali a těsně před pauzou srovnali stav. Po přihrávce Waltera Gargana se podruhé gólově prosadil Cavani střelou do levého dolního rohu. Ve druhé půli se obě strany uklidnily a domácí bránili příznivý stav. Jenže v 69. minutě fauloval Alje Schut v pokutovém území Ezequiela Lavezziho a Cavani pohotově uzavřel gólový účet na 3:3 z penaltového puntíku.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
AjaxFans

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

vcera vo vzajomnom zapase vyhrali holandania,dnes taliani tip2

Reagovat
FC Porto FC

ÁÁÁ a Ricky Van Wolfswinkel opět řádí

Reagovat
smazaný uživatel

kua ta Neapol mela teda napor ke konci skoda te nepromenene sance. Prazdna brana a on to trefy do tycky jaj

Reagovat
mastakillah

Cavani..to je forma

Reagovat
DelPiero137

Videl som poslednych 15min. a Nepol jednoznacne lepsi ale mala smolu. Aj strely hovoria dost jednoznacne : 7-23, na branu : 6-14, drzanie lopty : 38%-62%.

Takto sa Neapol vysili v EL, usilie vyde na zmar.

Videl som prvych 5min a obcas fans hodili snehovu gulu do hracov Neapolu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele