1/16 finále - 1. zápasy
17.02.2011 19:00 CET
1 : 4
(1:1)
Stadión:
Inönü, Istanbul

Reportáž

Beşiktaş JK - Dynamo Kyjev 1:4

Dynamo Kyjev dnes přicestovalo na stadion Besiktase Instanbulu k zápasu prvního vyřazovacího kola Evropské ligy a jednoznačným výsledkem 4:1 si zajistilo komfortní pozici pro odvetný zápas. Pokud by Besiktas ještě chtěl pomýšlet na postup, musel by na venkovním hřišti vyhrát čtyřgólovým rozdílem, což se k momentální krizi, ve které se turecký klub nachází, nezdá příliš pravděpodobné.

Vedení Besiktase tento týden ukončilo smlouvu s kapitánem Ibrahimem Uzulmezem, navíc muselo řešit neshody s hráčem Ibrahimem Toramanem, přesto se v první půli zápasu zdálo, že se tyto zákulisní problémy týmu neprojeví ve výkonu na hřišti. Do vedení šli sice už ve 26. minutě hosté, když se po rohovém kopu dostal k hlavičce Andriy Shevchenko, který nasměroval míč na Ognjena Vukojeviče, a ten už zblízka dokázal poslat míč do branky, ale v 37. minutě se povedlo Portugalci Ricardu Quaresmovi povedenou střelou z hranice pokutové území srovnat skóre.

V prvním poločase už více gólů nepadlo, přesto se během 45. minut zrodilo několik velice zajímavých akcí. Už ve čtvrté minutě si první šanci vytvořili domácí, ale Fabian Ernst nedokázal přesně zakončit po rohu Gutiho. Ve 22. minutě pak z dálky napřáhl levý obránce Besiktase Ismail Koybasi, ale i on nemířil přesně. Chvíli po prvním gólu hostů se o druhý pokusil levý kyjevský záložník Yarmolenko, ale ani jeho dalekonosná střela neskončila mezi třemi tyčemi.

Druhý poločas se ale domácím vůbec nepodařil. V prvních 45 minutách hráli vyrovnanou partii, chvílemi své soupeře dokonce přehrávali, ale po přestávce byl istanbulský tým jako vyměněný.

Už ve 48. minutě přišlo pro domácí varování, když se do slibné šance dostal kyjevský Artem Milevskiy, který ale ze vzdálenosti 11 metrů branku přestřelil. Jenže hned o další 2 minuty už se skóre měnilo. Po rohovém kopu Guseva úspěšně hlavičkoval Andriy Shevchenko, ačkoli mu k tomu pomohla nepřehledná situace před brankářem Arikanem.

Besiktas se pokoušel o vyrovnání, ale střely Gutiho a Koybasiho neměly gólové parametry.

A tak se z gólu radovali naopak hosté. V 57. minutě se Gusevova hlavička odrazila od tyče přímo ke kyjevskému stoperu Ayalu Yussefovi, kterému se podařilo uklidit míč do sítě i navzdory ne zcela lehké pozici k zakončení.

Besiktas i přesto nadále snažil o vyrovnání, ale ani vystřídavší Hugo Almeida neproměnil svoji velkou šanci z blízka. Ta vznikla po povedeném rohovém kopu Gutiho, po kterém následovaly střely Boba a Gutiho, brankář Olexandr Shovkovskiy se však blýskl skvělými zákroky.

Ke konci zápasu padl ještě jeden gól, a znovu to bylo do sítě istanbulské branky. Gusev byl faulovaný brankářem Arikanen, a tak si tentýž hráč postavil míč na penaltovou značku a pokutový kop proměnil.

Už tak nepříjemný zápas pro domácí zhořkl ještě více poté, co se Quaresma po druhé žluté kartě nechal vyloučit a podtrhl tak mizerný týden pro Besiktas.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady si fakt nejsem jist s zadnym tymem,ktery by mel vyhrat,v minulosti byl uspesnejsi Besiktas,hraje doma,horka turecka puda,ale ma zranene hrace,brankare a obrance.Ted jde o to jak je nahradi.Na druhe strane Dynamo je odpocate,ale zase neroznejbane,takze se priklanim k remize,mozna vyhre 1:0.Toto je opravdu tezkej zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

5 1

Reagovat
smazaný uživatel

špinavce tady konči x nebo 0: 1

Reagovat
paomara

zajímavej duel... Besiktas by už konečně mohl začít prodávat svůj potenciál kvalitního kádru, takže snad 2:0...

Reagovat
AjaxFans

škoda no

Reagovat
smazaný uživatel

rmíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím na 2:1.Dynamo není rozehrané,ale po včerejším výkonu Šachtaru je to asi jedno.Každopádně,pokud chce Ukrajina vysílat do Ligy mistrů 3 týmy,musí naše týmy vyhrávat a ruské a portugalské ne.Takže tip 2:1 pro Besiktas,ale chtěl bych spíš neprohru hostů!!

Reagovat
smazaný uživatel

ORTHODOX BROTHERS SUPER ŠPINAVCE KONČI

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele