základní skupiny - skupina L
03.12.2009 19:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Werder rozdrtil 4:1 Nacional a zůstane první

Werder na domácím stadionu jasně porazil portugalský Nacional a prodloužil svou sérii neporazitelnosti již na dvaadvacet zápasu.

Německý klub si tak již dopředu zajistil první místo ve skupině L. Naopak portugalský tým zůstává předposlední, když ani Austria nezískala bod. Nacional si to v příštím kole utká o konečné třetí místo právě s Austrií, Německý klub zajíždí do dalekého Španělska, kde na něho čeká Athletic Bilbao.

Gólové hody začaly v 31. minutě. To se poprvé trefil Marcus Rosenberg. Na druhou trefu ale nedal dlouho čekat, konkrétněji řečeno pouze tři minuty - 2:0. Hostům se po změně stran podařilo zásluhou Rúbena Micaela snížit, ale poslední slova měli opět Němci. V 84. minutě rozhodl Marcelo Moreno, poslední branku pak v nastavení vstřelil Marko Marin.

Domácí na úvodní branku čekali něco přes půl hodinky. Na rohový kop Daniela Jensena si naskočil Moreno, jehož tvrdá hlavička orazítkovala břevno branky hostů. Míč se ale naneštěstí pro ně odrazil tak nešťastně, že dobře postavenému Marcusi Rosenbergovi stačilo pouze nastavit nohu a - mohl slavit svůj druhý gól z bezprostřední blízkosti v sezoně - 1:0.

Druhá branka padla z podobné vzdálenosti a opět z rohového kopu Jensena. Tentokrát balon prodloužil Mertesacker - a švédský kanonýr nemohl z takové pozice minout, trefil přesně pod břevno, a poslal tak svůj tým již do dvoubrankového vedení - 2:0.

Nacional ale nechtěl hned vzdávat zbraně, v případě výhry ještě existovala naděje na postup do dalších fází. První šanci byl přízemní centr Bruna Patacase, k jehož usměrnění do domácí branky chybělo jak Joao Aureliovi, tak Mateusovi pouze pár centimetrů. Těsně před poločasovým hvizdem ještě střílel Rúben Micael, ale míč skončil mimo branku.

Mladý gólman Sebastien Mielitz nezažíval v brance Werderu příliš povedený debut a po hodině hry mohl být rád, že rozhodčí jeho faul na unikajícího hráče Nacionalu neocenil červenou kartou. Spravedlnost se ale nakonec ukázala - hosté z přímého kopu dokázali zásluhou Rúbena Micaela snížit - 2:1.

Blízko vyrovnání byl o chvíli později Mateus, ale jeho střelu zpoza pokutového území skvělým zákrokem vytáhl Mielitz. Utkání tak definitivně rozhodl až v 85. minutě Moreno, jenž doklepl do branky centr náhradníka Marina. Pro útočníka domácích to znamenalo vůbec první branku v evropských pohárech. Marin se pak ještě připomněl v nastaveném čase, kdy za bezmocného Bracaliho dorazil střelu Sebastiana Fringse - 4:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / itv.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele