1/16 finále - odvety
25.02.2010 21:05 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Villarreal CF 4:1

Po remízovém zápase ve Španělsku se spíš čekalo, že Wolfsburg a Villarreal ještě svedou o postup do osmifinále velký boj. Opak je ale pravdou, Vlci si na svém soupeři pošmákli a po vysokém vítězství 4:1 už mohou vyhlížet dalšího soupeře, ruského mistra Kazaň...

Díky výsledku z úvodního klání si mohl Wolfsburg dovolit počáteční vyčkávání, hned první šance Džeka však volala po gólu. Bosenský útočník se tak dočkal "až" v desáté minutě, kdy převzal přihrávku od Josuého a pravačkou se trefil do růžku branky - 1:0. Úvodní branka hru rozproudila, hned minutu nato otestoval hostující Fuster Hitze, na druhé straně Grafiteho šanci zneškodnil Lopez.

Ve dvanácté minutě ale VfL zdvojnásobilo své vedení, respektive to za něj udělal sám soupeř. Džekův centr směřoval na Grafiteho, leč v poslední chvíli se do něj vložil Angel a usměrnil míč do vlastní sítě - 2:0. Žlutá ponorka byla naprosto ze hry a jen díky gólmanovi Lopezovi, jenž hned dvakrát zneutralizoval Džekovy choutky, mohla nadále doufat.

O mnoho lépe se již Španělům dýchalo po půlhodině, neboť po Sennově rohovém kopu se domácí defenziva nezorientovala dobře a na zadní tyči mohl snížit Capdevila - 2:1. Villarreal se probudil, najednou byl vyrovnaným soupeřem a Senna mohl pět minut před pauzou dokonce srovnat, ale tentokrát bezchybně zasáhl Hitz. Vzápětí tak padla branka na druhé straně, když si Džekovu pobídku našel na zadní tyči Gentner a vrátil domácím dvougólové vedení.

Zpět na rozdíl jedné branky mohl snížit Senna, na brankové čáře ale jeho pokus zastavil Šimůnek. Ten si ve druhé půli zahrál jen čtyři minuty, pak ho vyřadil ze hry stehenní sval a musel být vystřídán Barzaglim. Nebyl tak už u toho, když v 57. minutě hlavičkoval těsně vedle Nilmar, více loženek si však již hosté v Dolním Sasku nevytvořili. V 64. minutě si naopak na Misimovićovu standardku naběhl Grafite a i díky neodmávanému ofsajdu pohodlně vsítil gól na konečných 4:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele