základní skupiny - skupina B
02.12.2009 21:05 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Lille OSC 3:1

Domácí tým se zásluhou přesvědčivé výhry 3:1 nad Lille vyšvihl na první místo tabulky a výrazně se tak přiblížil účasti mezi třiadvaceti nejlepšími.

Velkou měrou se na triumfu španělského celku podílel Joaquín, autor dvou zásahů. A když zkraje druhé půle přidal třetí gól Mata, nebylo už co řešit. Španělé ale začali tento souboj bod za svým soupeřem. A to především vinou dvou remíz s pražskou Slavií. Valencii se skvělým způsobem povedl start do utkání. Už po třech minutách našel Mata Joaquína a ten neměl s přesným zakončením sebemenší problém.

Domácím narostla křídla a i nadále dominovali celému utkání. Do konce úvodní desetiminutovky ještě trefil Mata břevno, Banegu vychytal Landreau. Lille si případným vítězstvím mohlo zajistit účast v dalším kole, Gervinhův pokus však zamířil těsně mimo. Španělskému celku sice chyběly útočné hvězdy David Villa či David Silva, na jeho útočné fázi to příliš vidět nebylo.

Po Joaquínově centru se dostával k hlavičce Alexis, ale netrefil míč ideálně a od Fraua zamířil nad břevno. Krátce před půlhodinou hry nejprve spálil velkou šanci Mata, když se ocitl ve velkém vápně úplně osamocený, jenže mířil těsně vedle. Gólu se tak už podruhé v tomto zápase dočkal aktivní Joaquín. Ten si zpracoval krásný Marchenův pas a poslal míč levačkou do sítě.

Šancí na obou stranách přibývalo. Ojedinělý výpad Lille musel po hlavičce Berii řešit akrobatickým zákrokem gólman Moya, Matu vychytal v dobré příležitosti pro změnu hostující brankář. Po přestávce posílil kouč Rudi Garcia výrazným způsobem útok, když na trávník poslal Debuchyho s Vittekem. To však Valencii pochopitelně vůbec nevadilo a stále se hnala na zteč soupeřovy branky.

Třetí branky se dočkala sedm minut po přestávce. Bruno perfektně našel Matu, pod což se špatným odhadem podepsal jeden z obránců, a ten s velkým klidem upravil na 3:0. Domácí poté lehce zvolnili a snaha hostů o čestný úspěch nabírala na intenzitě. Ramiho přímý kop vytáhl s velkou námahou Moya. Lille se tak dočkalo až v nastaveném čase. Šťastným střelcem se stal Beria, který ve vápně uplatnil svoji pohotovost a stanovil na konečných 3:1.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

valencia vyhra tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

I když bude určitě zase značně provizorní sestava domácích, tak to už prostě výhra bejt musí Ale nevsadil bych si na ni

Reagovat
smazaný uživatel

Lille vyhraje a zaslouženě postoupí, 0:2

Reagovat
mastakillah

Joaquín

Reagovat
GEGE

Ever Banega argentinský útočník ČT jede...

Reagovat
smazaný uživatel

on rikal BENEGA , argentinsky utocnik

Reagovat
fantomas

Mata.

Reagovat
Xavi

Jn. je to borec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele