základní skupiny - skupina J
03.12.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse porazilo Partizan 1:0 a stále myslí na postup

Toulouse v důležitém utkání s Partizanem nezaváhalo a zvítězilo 1:0. Francouzský klub tak stále má šanci na postup do dalších fází evropské ligy, naopak srbský tým zůstává bez bodů. Jedinou branku vstřelil zkraje druhé půle Daniel Braaten.

Srbský Partizan zůstává i po pátém utkání ve skupině J bez bodů. Naopak domácí si o tři přilepšili a na druhé Bruggy ztrácí již pouze bod. O postupujících se rozhodne za dva týdny v Belgii, kam přijede právě francouzský celek.

Hned v úvodu utkání bylo jasné, kdo je na Stadium Municipal favoritem. V první šanci utkání se objevil portugalský záložník Paulo Machado, s jeho střelou ale brankář hostů větší problémy neměl. Hlavička Etienna Capoueho pak o pár okamžiků později skončila pouze nad brankou.

Hosté se poprvé osmělili v 18. minutě. Ze třiceti metrů pálil Adem Ljajić, ale brankář domácích Olivier Blondel neměl s jeho slabým pokusem příliš potíží. Domácí se o branku také pokoušeli z veliké vzdálenosti - ani Luan ale neuspěl, když jeho střela skončil již na obránci Fejsovi.

Brankář Bělehradu Bozdovic zato musel vytáhnout parádní zákrok proti střílenému centru Albina Ebonda, jenž se nebezpečně stáčel k tyči. Ke konci poločasu ještě pozornost Blodela prověřil hostující Sinisa Stevanovic. Poslední střelu první půle si na své konto ještě připsal obránce Partizanu Srdjan Knezevic, ale jeho dalekonosný pokus postrádal větší přenost.

Brankový půst porušil až devět minut po změně stran Daniel Braaten. Domácí záložník si naskočil na Machadův centr a hlavou umísil míč do horního rohu branky - 1:0. A domácí byli nadále při chuti. Mathieu Berson již viděl svou střelu z dvaceti metrů v brance Partizanu, hosty ale na poslední chvíli zachránil obránce Tomic.

Obránce srbského týmu se poté předvedl i na druhé straně, když zahrával rohový kop. Nejvýše vyskočil Cleo, ale nechal tak pouze vyniknout brankáře Blondela, který, ač náhradník za zraněného Pelého, předváděl v tomto zápase skvělé zákroky. Nakonec to ale byli opět spíše domácí, kteří vypadali schopněji v útočné fázi. Mimo pálil jak Ahmed Soukouna, tak Paulo Machado; na brankáři Bozdovicovi zase v posledních minutách selhali Michel Luan a znovu aktivní Machado.

Autor: Anna-Marie Kroupová / itv.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele