osmifinále - odvety
18.03.2010 21:05 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Sporting CP - Atlético Madrid 2:2

Dvě remízy vynesly postup mezi osmičku nejlepších madridskému Atleticu. V doslova heroickém průběhu se hosté dvakrát ujali vedení, odpověď Sportingu však pokaždé byla z kategorie těch rychlejších. Ani to ale nakonec nestačilo.

Tento duel nabídl celkem čtyři poločasy. Góly padaly ale pouze v jediném, v pořadí třetím. Pohárová pouť Atletica tedy může pokračovat. Poté, co se Madridští dostali do finále národního poháru Copa del Rey, ve čtvrteční podvečer protnuli také čtvrtfinálové brány Evropské ligy. Dopomohl jim k tomu převážně jeden hráč. Argentinský ostrostřelec Kun Aguero svými dvěma brankami vyřadil Lisabonské ze hry.

Domácí totálně zaspali úvod zápasu. Nadějný výsledek 0:0 dostal už ve třetí minutě velikou trhlinu. Přízemní centr Lopeze uklidil za Patriciova záda pohotový Aguero. Podobná akce na druhé straně přinesla vyrovnání. Po centru Saleira se hlavou trefil Liedson. Tentýž hráč měl největší šanci i v prvním vzájemném měření sil, to ovšem střelou z velké dálky orazítkoval pouze břevno.

S psychikou Atletika ovšem vyrovnávací trefa příliš neotřásla. Reyes elegantně vysunul Aguera, ten se rychlou kličkou zbavil bránícího Andersona a ke vzdálenější tyči vrátil Španělům vedení. Právě Reyes mohl vzápětí náskok hostů zvýšit, precizně zahraný přímý kop z pětadvaceti metrů ale Patricio stihl vyrazit. Udeřil tedy Sporting. Standardní situaci Velosa přetavil ve vyrovnání Anderson Polga. Sporting sice ve druhém dějství tlačil, kýžené třetí branky se ale nedočkal. Nejblíže k ní měl Saleiro, jehož gólovou střelu famózně vytěsnil De Gea. Liedson pak vzápětí prostor mezi třemi tyčemi vůbec netrefil.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele