základní skupiny - skupina K
22.10.2009 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta zabrala a o dva góly porazila Kluž

Fotbalisté pražské Sparty si připsali první tři body ve skupině Evropské ligy a jejich postup do další fáze vypadá znovu reálně. Pražané svému soupeři příliš nepovolili a brankami Kucky a Hubníka z prvního poločasu zaslouženě vyhráli 2:0.

Úvodní minuty patřily hostujícímu celku, Kluž kombinovala, ale k vážnější šanci se nedostala. Na druhé straně udeřila Sparta. Ondřej Kušnír z pravé strany pěkně odcentroval, Wilfried míč netrefil, ale za nim hlavou zakončil Kucka a Sparťané vedli 1:0.

Letenští si o chvíli později stejnou akci zopakovali, z prava odcentroval Kušnír a tentokrát Wilfried hlavou mírně přestřelil. Aktivita domácích rostla a Kluž se převážně bránila, Wilfried přihrál do dobré šance Vackovi, jenže mladičký fotbalista míč nezachytil.

Nezcela zaplněná Letná si do poločasu ještě jednou zajásala. Kucka přes hlavou poslal míč na branku Kluže, Hubník jej zasáhl, přičemž brankář Claro vyrazil opět před Hubníka, který už se nemýlil - 2:0 pro Spartu. Rumunská Kluž měla v prvním poločase jenom jednu velkou šanci, paradoxně to byl nejnebezpečnější pokus hostů v celém zápase. Culiovu přihrávku Traore minul a Deac z první přestřelil.

Druhý poločas už tolik šancí nenabídl, Sparta úspěšně bránila dvoubrankový náskok a Rumuny k ničemu výraznému nepustila. Naopak mohla sama ještě zvýšit, Kadlec odvedl skvělou práci, když vyslal do stoprocentní příležitosti Wilfrieda, jenomže sparťanský útočník zvolil místo přihrávky nepovedenou střelu.

V závěru se snažil zdramatizovat zápas Culio, který se pěkně uvolnil, ale jeho střela za Blažkovými zády neskončila. Sparta vyhrála zaslouženě 2:0 a stále může pomýšlet na postup ze skupiny.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (301)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele