základní skupiny - skupina F
16.12.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
UPC-Arena, Graz

Reportáž

SK Sturm Graz - Galatasaray SK 1:0

Fotbalisté Sturmu zakončili svůj nepříliš povedený výstup ve skupinové fázi Evropské ligy cennou výhrou nad Galatasarayem 1:0. Ten už měl postup mezi třiadvacet nejlepších jistý, když minulý hrací den zdolal Panathinaikos stejným poměrem.

Turecký celek si držel neporazitelnost po celý dosavadní průběh letošního ročníku, přičemž zvítězil hned ve čtyřech z pěti případů. Na rakouské půdě se ovšem musel sklonit před nečekaně zarputilým rivalem. Ten naopak do středečního večera získal pouhý bod za remízu právě na stadionu Galatasaray. Hosté také vstoupili do zápasu aktivněji. Sérii rohů v podání Keity ovšem domácí dokázali odvrátit.

Opět to byl ale Abdulkader Keita, na jehož centr se dokázal prosadit Yilmaz, zblízka už však nestihl přesně zacílit. Ve 12. minutě poté zahrozil Erkin, gólman Gratzei nicméně žádný superzákrok vytahovat nemusel. K svižnému úvodu přispěl svou trochou rovněž Sturm. Z levé strany poslal do vápna dobrý míč Jantscher, Beichler ho ovšem mezi tři tyče nedostal.

Tentýž hráč si ale své střelecké štěstí vybral o pár chvil později. Na malém vápně totiž uplatnil svůj důraz a přesnou ranou otevřel skóre utkání. Istanbulští fotbalisté se pokoušeli o rychlou reakci. Spolupráci si už podruhé během první půle zopakovali Keita s Yilmazem, ani tentokrát však druhý jmenovaný na Gratzeie nevyzrál. V samém závěru poločasu ani napotřetí Yilmaz neuspěl, podobně si vedl také autor jediné branky tohoto souboje Beichler.

Gólman tureckého velkoklubu Ercetin poprvé předvedl své umění krátce po přestávce, kdy v přímém souboji vychytal Klemena Lavrice. Mnohem méně potíží mu pak nadělal slabý pokus Martina Ehrenreicha. Jinak se ale celý druhý poločas odehrával spíše ve středu pole, za zmínku stojí snad pouze nebezpečný Eylikův centr, který jen tak prosvištěl velkým vápnem. Víc už svěřenci kouče Rijkaarda nevymysleli, a tak si na své konto připisují první porážku v soutěži.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele