základní skupiny - skupina K
01.10.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - CFR Cluj 1:0

Eindhoven po uhrané remíze na půdě Sparty zvítězil jedinou brankou Bakkala z úvodu zápasu nad rumunskou Kluží a dostal se do čela tabulky. Hosté měli největší šanci na vyrovnání po přestávce, kdy si proti krizově hrajícímu PSV vytvořili tlak, branku se jim však vstřelit nepodařilo a domácí si mohli připsat svoje první vítězství ve skupině K.

Maďarský záložník Dzsudzsák byl pro Kluž tou největší hrozbou a především v první půli byl na hřišti hodně vidět. Právě jeho centr z deváté minuty našel přesně hlavu spoluhráče Bakkala a ten zamířil přesně k dolnímu rohu pravé tyče.

Dzsudzsák to následně zkusil střelecky i sám, po jeho rohu pálil Afellay, síť se ovšem nerozvlnila. Ani když pak Toivanen dvakrát ještě před přestávkou spálil své gólové příležitosti, které mu mistrně připravil opět šikovný Maďar. Nejprve úplně volný hlavičkoval mimo, poté pálil jen nad břevno.

Těsně po pauze byl ohrožen i domácí Isaksson. Portugalec Cadú však pálil poprvé jen nad, pak našel centrem spoluhráče Deaca, jenže ani on nezamířil přesně, a švédský gólman tak nemusel znovu ani zasahovat. Eindhoven následně trochu znervózněl, nedařilo se mu podržet míč a v podstatě jen bránil své těsné vedení.

Deac znovu nebezpečně vypálil, ovšem opět jen nad, hlavička Traorého neměla ty správné parametry a zamířila též mimo. Ke konci střetnutí se PSV vymanil z menšího tlaku soupeře a nenápadně zaútočil Engelaarem, brankář rumunského celku Nuno Claro byl ovšem proti.

Poslední větší tutovku měl domácí Ooijer, který střílel z úhlu vedle, a protože nizozemská obrana vydržela před rumunskými nájezdníky do závěrečných minut, mohl se PSV radovat ze svých prvních tří bodů. Jako jediný tým ze skupiny dosud ještě neprohrál.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rekl bych ze ta Kluz bude zlobit o trochu vic.

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele