osmifinále - odvety
18.03.2010 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Marseille měla postup na dosah, ale nakonec se raduje Benfica

Marseille si sice přivezla z Lisabonu nadějnou remízu 1:1, ale co jí to je platné, když na domácí půdě Benfice podlehla. Domácí se sice zásluhou Nianga dostali do vedení, jenže Portugalci dokázali v poslední čtvrthodince otočit a postupují do čtvrtfinále.

Benfica potřebovala ve Francii vstřelit minimálně jeden gól a také podle toho v první půli tlačila, ale gól dát nedokázala. Hosté však jasně ukazovali, že chtějí útočit, na první výpad se vydal Di Maria, jenž si proklestil cestu až před gólmana, ale toho nakonec prostřelit nedokázal. Skrz defenzívu Marseille si to pak nádherně namířil Luisao, ale jeho spoluhráči mu úplně nerozuměli a přihrávka přišla do ofsajdu. Po deseti minutách se poprvé ke slovu dostal i Olympique, ale Cheyrou s nadějným trestným kopem nenaložil zcela ideálně.

Portugalský tým pokračoval v ofenzívě, ale ani Ramires, jenž si naskočil na přesný centr, hlavičkou míč do branky nedostal. Marseille se nemohla dostat do zápasu a vypadalo to, jakoby spoléhala na vstřelený gól z venku. Přitom Benfica měla ke gólu stále blíž. Cardoza ale Mandanda vychytal. Jak Benfica spalovala šance, mohla jí Marseille náležitě potrestat, ale Brandao dobrou pozici nevyužil. Zábavná první půle se pomalu blížila svému konci a ještě jednou zahrozil Cardozo, ale znovu neuspěl.

Úvod druhého poločasu jasně naznačil, kam se ubírala slova kouč Marseille, protože domácí borci začali do soupeře pořádně zajíždět a Benfica zahrávala několik standardních situací. Přesto to ale byli hosté, kdo měl první vážnější šanci druhého dějství. Martins si dobře zpracoval míč a po menším sólu vypálil, mimo. Marseille měla dobrou příležitost strhnout vedení na svou stranu po hodině hry, Bonnart se zhostil volného míče a centroval do vápna, kde měl plno spoluhráčů, ale centr se mu vůbec nepovedl. Marseille pak začala více kombinovat a konečně přicházely i šance. Dvacet minut před koncem se kopal nadějný trestný kop, ale hostující těla míči zmařila postup vstříc brance.

Zvýšená ofenzivní aktivita se ale nakonec vyplatila vzápětí. Tentokrát hosté nedokázali standartku odvrátit, čehož využil Niang a poslal míč do sítě. Jenže domácí oslavy měly krátkého trvání, Benfica totiž okamžitě odpověděla. Pereirova rána z vetší dálky byla lehce tečována a míč zapadl do branky za bezmocného Mandandu. V tu chvíli by se šlo v Marseille do prodloužení. To však odmítli hosté v posledních vteřinách duelu, když snad poslední akcí zápasu rozhodli o svém postupu. Byl to Alan Kardec, kdo svou přesnou ranou rozesmutnil fanoušky l'OM a Benficu poslal do čtvrtfinále.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
ManUnited

Reagovat
smazaný uživatel

woooow Benfiiica!!! Ou sou Benfica...paráda. Od začátku EL tvrdím,že Benfica je velkým favoritem na celkové vítězství-uvidíte,že dojdou daleko :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele