1/16 finále - odvety
25.02.2010 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Kodaň 3:1

Francouzská Marseille bez problémů postoupila do osmifinále Evropské ligy. Stejně jako před týdnem porazila Kodaň 3:1 a s celkovým skóre 6:2 jde s velkým přehledem dále.

Kodaňská naděje na postup málem definitivně vyhasla v 11. minutě, kdy nebezpečně hlavičkoval Cheyrou, jeho pokus však o pár centimetrů mířil nad branku hostů. Kodaň zahrozila o chvíli později, avšak N'Doyeho střela šla přesně do míst, kde stál gólman Mandanda. Důležitý moment přinesla 43. minuta, přetažený centr Bonnarta se dostal až Ben Arfovi, který ho halfvolejem poslal do dánské sítě - 1:0.

Hosté ve druhém poločase dál bojovali, i když věděli, že jejich šance na postup je v té chvíli už mizivá. Nejprve tvrdě střílel Gronkjaer, o chvíli později zahrozil Jorgensen. Nevyužité šance Kodaně ale domácí vzápětí potrestali. Po hodině hry se Koné vyhnul ofsajdové pasti a tváří v tvář se řítil na gólmana Wilanda. Tomu dokonce udělal kličku a chladnokrevně poslal míč do prázdné branky.

Už na 3:0 zvyšoval deset minut před koncem střetnutí znovu Koné, jenž využil skvělou přihrávku Abriela a podruhé během šestnácti minut překonal kodaňského gólmana.

Hosté se dočkali čestného úspěchu tři minuty před koncem řádné hrací doby, střídající Aílton se zbavil již nesoustředěné obrany Marseille a prostřelil brankáře Mandandu.

Gól Kodaně už ale nic neřešil a Marseille tak vcelku pohodlně postupuje do další fáze Evropské ligy.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele