1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2010 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Lille OSC - Fenerbahçe SK 2:1

Lille vstoupilo do jarních bojů Evropské ligy vítězně. Před svým publikem porazilo Fenerbahce 2:1. Zápas začal v ostrém tempu, už v páté minutě byl na světelné tabuli stav 1:1. Rozhodující branka padla v úvodu druhé půle, jejím autorem byl domácí útočník Frau.

Domácí se do vedení dostali už ve druhé minutě, Balmont se vřítil do pokutového území Fenerbahce jako uragán a z velkého úhlu přízemní střelou k tyči poslal Lille do vedení. Radost domácích příznivců ale netrvala příliš dlouho, na polovině hřiště se k míči dostal Wederson, udělal pár kroků a parádně vystřelil. Jeho výstavní pokus z 30 metrů překvapil gólmana Lille Landreaua, jenž byl daleko z branky a střela brazilského obránce tak zapadla přesně pod břevno domácí branky - 1:1.

Francouzi se mohli znovu do vedení dostat po deseti minutách hry, ale pokus z těsné blízkosti skončil v náručí brankáře Demirela. Poté tempo hry výrazně opadlo a do konce poločasu stojí za zmínku pouze příležitost Güizy z nastaveného času. Jeho ránu ale zlikvidoval domácí gólman Landreau.

Zlomový moment přišel po sedmi minutách druhé pětačtyřicetiminutovky. Lille založilo bleskový protiútok, dlouhý centr odhlavičkoval hostující obránce Baris přímo na kopačku za obranu Turků nabíhajícího si Fraua. Ten s chladnou hlavou poslal pod padajícím Demirelem balón do sítě.

Do konce utkání se zrodila jedna vážnější šance na každé straně. Nejprve nebezpečně střílel domácí Émerson, jeho rána ale skončila v náručí gólmana Fenerbahce. Za hosty mohl vyrovnat Güiza, jeho projektil ale mířil přesně do míst, kde stál domácí strážce svatyně Landerau.

Fenerbahce se tak vrací domů s prohrou 1:2, v odvetě ale může spoléhat na horoucí peklo, které na stadionu vytvoří jejich příznivci. Francouze tam tedy rozhodně nečeká jednoduchý zápas.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lille

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
vanGomm

1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele