1/16 finále - odvety
25.02.2010 21:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Fenerbahçe SK - Lille OSC 1:1

Fenerbahce doma proti Lille dlouho sahalo po postupu, protože vedlo a po výsledku 1:2 z Francie by díky brance vstřelené na hřišti soupeře šlo dál. Nakonec se tak však nestalo, momentálně třetí tým Ligue 1 zachránil pět minut před koncem Adil Rami, který zajistil pro LOSC osmifinálový souboj s Liverpoolem.

Domácí vlétli do zápasu jako uragán a brzy mohli jít do vedení. Emreho skvělou ránu zastavilo břevno, z následné dorážky se sice již nemýlil Güiza, jenže stál v ofsajdu. Konstrukce branky se však otřásla i na druhé straně, to po půlhodině z dálky pálil Frau. Fenerbahce hnané vpřed svými divokými fanoušky se nakonec dočkalo ve 35. minutě, kdy odražený míč napálil koníkem Emre a hostující brankář Landreau se natahoval marně.

Po obrátce se obraz hry naprosto změnil a Les Dogues ovládli hru, byť i istanbulský tým mohl přidat druhou trefu a zvláště Alexova hlavička k tomu neměla daleko. Za hosty byl vidět především aktivní Frau, šanci Berii zneškodnil pozorný Demirel, a když pak Aubameyang góla dal, nebyl kvůli ofsajdu uznán.

Lille se však nakonec dočkalo v 85. minutě, kdy Obraniak poslal standardku na zadní tyč, kde byli hned dva volní hráči v bílém a obránce Rami hlavou vsítil postupový gól na 1:1. Kouč Fenerbahce Christoph Daum tak potvrdil svou neúspěšnou bilanci proti francouzským týmům, z šesti zápasů zkušený stratég dosud žádný nevyhrál.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

3:2 v prodloužení

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele