základní skupiny - skupina K
03.12.2009 19:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Kodaň si poradila s Kluží, Sparta musí ještě bojovat

Kodaň v důležitém utkání obrala o všechny body Kluž a bodově se tak dotáhla na Spartu. Oba týmy si to pak spolu o postup rozdají za dva týdny v Praze.

Kodaň tak svému soupeři oplatila výsledek z minulého vzájemného zápasu, jenž v Rumunsku skončil taktéž 2:0. Kluž od té doby ale další body nezískala a s postupem do dalších fází Evropské ligy se se třemi body musí rozloučit. Naopak Kodaň má stále o co bojovat, v následujícím utkání jede do Prahy, kde ji stačí remíza.

První střela na branku přišla po čtyřech minutách hry. O zakončení se pokoušel hostující Koné, ale branku nenašel. Domácí kontrovali ranou Kvista, přestože tentokrát míč do branky mířil, ve skórování Kodani zabránil brankář Kluže. Až do dvacáté minuty se pak především hrálo ve středu pole, ani jeden z týmů se do žádných odvážnějších akcí nepouštěl. V polovině první půle se na pravé straně řítil Tony, jenž našel nabíhajícího Traorého. Ani jeho hlavička ale gólmana domácích k úvodnímu zákroku nepřinutila.

O dvě minuty později přišla asi největší šance hostů v prvním poločase - Traoré přihrál ze středu pole tak chytře, že Dubarbier měl cestu k brankáři Kodaně volný. Útočník hostů ale šancí pohrdl a napálil balon pouze do boční sítě. Z následného protiútoku pak mohli těžit domácí, z otočky pálil český obránce Zdeněk Pospěch, ale jeho projektil zastavila rukavice brankáře Nuna Clara a následně i branková konstrukce.

Přestože byli domácí v těchto chvílích lepším týmem, stále se jim nedařilo probořit dobře hrající obranu Rumunů. Až ve 36. minutě - a opět u toho byl Zdeněk Pospěch. Ten z levé strany nacentroval na Vingaarda, jenž hlavou překonal chybujícího brankáře Nuna Clara - 1:0. O necelých šest minut později to bylo již o dvě branky. K přímému kopu se postavil N'Doye a tvrdou ranou z dvaceti metrů propálil Nuna Clara i on - 2:0.

Druhou půli začali aktivněji hosté - již ve 47. minutě hlavičkoval po centru Dubarbiera nebezpečný Koné. Ani tentokrát ale střela Kluže mezi tři tyče nesměřovala. Po hodině hry spálil Koné další gólovku. Po chytrém přiťuknutí Culia pálil zpoza pokutového území - jeho střela se už už snášela do horního růžku branky, na poslední chvíli se ale trajektorie změnila a meruna skončila nad bránou.

Culio se o pár okamžiků rozhodl pro individuální akci - ani on ale brankáře domácích příliš nevystrašil. Hosté se snažili až do posledních minut, poslední šance Kluže přišla v 85. minutě - Dubarbier skvěle unikl po levé straně, dostal se dokonce i ke střele, ale všechno nebezpečí zažehnal brankář Wiland, jenž tak pomohl čistým kontem svému týmu ke třem bodům.

Autor: Anna-Marie Kroupová

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remiza 1:1

Reagovat
vanGomm

I když má Cluj ještě teoretickou šanci na postup,tak ale mám tušení,že už to asi vzdali.Myslím,že si už vše prohráli v dvojzápase se Spartou.Naopak Kodaň pokud vyhraje,tak bude hrát se Spartou o přímý postup.Komu v zápase Sparta-Kodaň bude pak stačit remíza ukáže výsledek Eindhoven-Sparta.Můj tip Kodaň-Cluj tedy 1.

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pospěch

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele