1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Club Bruggy - Valencia CF 1:0

Velké zklamání pro španělský fotbal. Po solidních výsledcích v domácí lize totiž přišel další krach v evropských pohárech. Valencia po dvou remízách se Slavií padla na půdě Brugg. A v odvetě se ještě bude muset otáčet.

Hosté sice měli první poločas evidentně pod svou kontrolou, jenže hned šest minut po začátku druhé půle uviděl Silva druhou žlutou kartu a předčasně putoval do sprch. Domácí celek také početní převahy záhy využil. Jeho brankář Stijnen se ale od první minuty ocitl pod salvou střel. Juan Mata poslal do vápna ostrý rohový kop, od Barajy se dostal míč k Villovi, toho ale vychytal spolehlivý Stijnen.

Mata se poté sám vtělil do role zakončovatele, střelu z hranice vápna ale domácí gólman zpacifikoval. Poté následovalo trochu hluché období, které uťala až obrovská příležitost belgického týmu. Kouemaha dostal ve vápně hodně prostoru, svůj pokus ale nasměroval jen do břevna. Obranu hostitelů neustálými výpady provětrával především aktivní útočník David Villa. Jeho střely ale nenacházely patřičný cíl.

Naděje hostů však dostaly v 61. minutě povážlivou trhlinu. Silva nedovoleně zastavil Hoefkense a sudí Chapron s udělením druhé žluté karty příliš dlouho neotálel. Přesilovku Bruggy využily už za šest minut. Kouemaha se napřáhl k dalekonosné střele, která skončila až za zády brankáře Moyi. Na druhé straně mohl odpovědět Villa, jeho ránu ovšem zastavila tyč. Oslabená Valencie se vyrovnání nedočkala. Matu totiž Stijnen vychytal.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0...překvápko

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele