Reportáž

CFR Cluj - FC Kodaň 2:0

Naprosto bezzubý výkon Kodaně ulehčil cestu Kluže za úvodním vítězstvím. To mohlo být i mnohem vyšší, místo toho o zápase rozhodly dvě krásné trefy domácích hráčů.

Rumunský tým mohl otevřít skóre v desáté minutě, když zachyboval Pospěch a Dubarbier svou levačkou nedokázal vyzrát na Wilanda. Na hostujícím brankáři ztroskotal i Panin se svou střelou z vápna. Kodaň si lámala zuby nad tím, jak se dostat k brance domácích, za celý poločas na to nepřišla a nebýt brankáře a i trochy smůly pro Kluž, mohl poločasový výsledek vypadat o poznání jinak.

Oku lahodně pálil těsně před půlhodinou hry Deac, po individuální akci ale nakonec nedokázal svůj technický pokus zamířit o potřebný kousek lépe. Moc nescházelo ani střele Culia, která skončila na horní síti. Poslední střelu mezi tři tyče pálil minutu před koncem Koné, který opět nepřelstil hostujícího brankáře. Když Deac přestřelil, šlo se do šaten trochu nespravedlivě za bezbrankové remízy.

Vstup do druhé půle vyšel Kluži o poznání lépe. Přímý kop rozehráli domácí po zemi, Culio svou střelou míč naopak zvedl pod břevno a tentokráte nedal Wilandovi mnoho šancí. Chvíli poté chtěl zvýšit Peralta, stejně jako na druhé straně Santin, branku minul.

Kluž nenechávala nic náhodě a po největší dosavadní šanci hostů si vedení pojistila. Traoré dlouhým krokem vlétl do vápna a přenádhernou trefou o břevno skóroval. Kodaň mohl vrátit do hry Sionko, kterému se vrátil míč po centru Pospěcha, ale napálil pouze brankáře Clara.

V naprostém závěru mohl svůj vlastní výborný výkon potvrdit gólově Deac, ke kterému se odrazil míč za vápno. Svou střelu opřel o břevno, následně míč odskočil nejspíše z brankové čáry ven. I přesto si Kluž připsala důležitou a zaslouženou výhru nad kodaňským neschopným soupeřem.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele