základní skupiny - skupina L
03.12.2009 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Austria Vídeň - Athletic Bilbao 0:3

Španělské Bilbao bez větších problémů zdolalo Austrii Vídeň 3:0 a definitivně si zajistilo postup společně s Werderem Brémy. Utkání, ačkoliv v něm padli tři branky, příliš krásy nenabídlo. Samotný zápas byl navíc kvůli neukázněnosti diváků na krátký čas přerušen.

Diváci si museli na stadionu Franze Horra počkat na úvodní branku do 19. minuty, kdy se prosadil Llorente. Španělský střelec uvnitř pokutového území překonal jak bránící defenzívu domácích, tak i brankáře Sáfára - 1:0. Rakušané chtěli pochopitelně co nejrychleji vyrovnat, ale přitlačit Bilbao na delší chvíli se nedařilo. Nejpilnějším střelcem domácích byl Junuzovic, ten také ze střední vzdálenosti nebezpečně vypálil, jeho střela ještě byla tečovaná a brankář Iraizoz jí raději vyrazil na roh.

Po faulu San Joseho na Junuzoviče se naskytla Austrii standardní situace z velmi výhodné pozice, avšak hráči domácího celku, respektive Acimovic sní nenaložil gólově. Poslední střelecký pokus v prvním poločase zaznamenal kdo jiný než Junuzovič, Iraizoz tentokrát v klidu lapil do náruče.

Druhý poločas zahájili lépe hosté z pyrenejského poloostrova, v 56. minutě měl na hlavičce druhý gól Llorente, ale minul. Nicméně v 62. minutě už Bilbao o dvě branky vedlo. San Jose z menšího úhlu napálil míč do sítě - 2:0. Vedení hostů se domácím fanouškům nelíbilo a na hrací ploše se objevila "zábavní pyrotechnika", která během chvíle zamořila celou hrací plochu.

Hlavní sudí pochopitelně utkání přerušil a pokračovat se mohlo až o několik minut později. Austrii tato pauza příliš neprospěla, naopak pomohla spíše Bilbau. Tři další gólové šance musel mít Llorente, aby se podruhé v zápase střelecky prosadil. Povedlo se mu to až v 83. minutě, kdy do prázdné branky zvyšoval na konečných 3:0.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele