základní skupiny - skupina L
17.09.2009 21:05 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Austria Vídeň 3:0

Nové zázračné dítě španělského fotbalu se jmenuje Iker Munain. Teprve šestnáctiletý útočník vybojoval hned v deváté minutě penaltu a třetí gól dokonce sám vstřelil. Bilbao tak díky jeho příspěvku a dvěma trefám kanonýra Llorenteho zvítězilo hladce 3:0.

Bezbrankový stav vydržel v Bilbau pouhých devět minut. Nešťastník Joachim Standfest totiž srazil v pokutovém území Munaina a Llorente se z nařízené penalty nemýlil. Rakouský obránce navíc obdržel žlutý kartonek. Přesto mohli hosté kontrovat už v 16. minutě, to však pokus Diabanga bravurně vyrazil Iraizoz.

Zanedlouho poté se ale produktivní domácí radovali už podruhé. Po rychle rozehraném autovém vhazování se na pravém křídle dostal za obranu Susaeta, jehož centr umístil za záda Safara povedeným halfvolejem opět Llorente. Austria mohla sice vzápětí snížit, jenže Diabang si na Iraizoze nepřišel ani tentokrát. Náskok tak mohlo zvýšit Atletico, ale pokus Munaina skončil pouze na vnější tyči.

Španělé pokračovali i nadále v útočení, Yesteho přímý kop skončil pouze těsně mimo. V 56. minutě se už však příznivci baskického klubu mohli radovat. Etxeberria krásně vysunul za obranu Llorenteho, který odmítl hattrick a naservíroval míč Munainovi, pro nějž už nebyl větší problém skórovat. Záhy mohl odpovědět Liendl, nicméně i tentokrát vyšel z tohoto souboje vítězně gólman Iraizoz. K vidění bylo ještě ve zbytku utkání několik šancí na obou stranách, z nichž největší měl Susaeta, ale skóre se již nezměnilo.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3.1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra austrie

Reagovat
smazaný uživatel

ne, prohra austrie

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

No to víš, že jo

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jezis co to sem pise za amatery??? Atletico??? oficialni nazev klubu je Athletic Club a na EF se o nem mluvi jako o "Atletico" nebo "Bilbao"..zajimavy...

jinak penaltu zaridil Susaeta, nikoliv Muniain a Etxeberria pri tretim golu vysunul Iraolu, nikoliv Llorenteho, aby bylo jasno...to je uroven

od Muniaina ale vybornej zapas, mohl dat klidne dalsi dva goly...

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm... díky bohu, který si v roce 1975 konečně vzal k sobě to hovado Franca, se již skoro pětatřicet let Atletico nejmenujeme. O Spartě taky nikdo nepíše jako o ČKD Sokolovo nebo Sokolu Bratrství, Slavii nikdo nezve Dynamem Praha.

Athletic Bilbao se dá akceptovat, ačkoliv se tak klub nejmenuje. Ale Atletico Bilbao? To ne, prosil bych.

Jinak bych autora reportáže neodsuzoval za pár chyb, možná je to pamětník a nebo naopak ještě bude mít příležitost zlepšit se. Konečně, žádný učený z nebe na Červený hrádek nespadl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele