základní skupiny - skupina C
06.11.2008 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - FK Partizan 2:0

Stuttgart si připsal na své konto první tři body do základní skupiny Poháru UEFA, potvrdil roli favorita a před domácími fanoušky porazil srbský Partizan Bělehrad. Oba góly německého celku vsítil tradiční šutér Mario Goméz a naznačill, že je pro tým nepostradatelný. Partizan zůstává po dvou prohrách poslední a jeho šance na postup se výrazně ztenčily.

Přitom hosté drželi nerozhodný stav až do 76. minuty, perfektní obranou nepouštěli útočící mužstvo do tolika vážnějších akcí, instinkt zabijáka ovšem dokonale ukázal Gomez a během čtyř minut rozhodl. Stuttgart vstoupil do klání velmi odvážně, hned se dostal do první vážnější akce. Po třech minutách hry obral Trasch o balón Knezeviče, dostal se až před gólmana Božoviče, který ho však dobrým zákrokem vychytal.

O osm minut později se do první příležitosti prodrali také hosté, po zpětné přihrávce Bogunoviče ze zadní lajny našel forvarda Lamineho Diarru, ten byl ale včas zablokován domácími obránci. Později se ve velké možnosti ocitl Martin Lanig, jenž si hlavou naskočil na volný kop Elsona a i přesto, že se brankář Božovič za míčem jen ohlédl, na stadionu zazvonila pouze pravá tyč.

Poté se jakoby Partizan otřepal a z protiútoku soupeře strašil, Bogunovič však našel pouze náruč připraveného Lehmanna a o deset minut později Zoran Tošič mířil z ostrého úhlu nepřesně. Do druhého dějství vkročil též Bělehrad aktivněji, po chybě obránce Ricardo Osoria přihrával na volného Diarru Moreira, na Lehmanna ovšem vyzrát nedokázal. Následně však už útočil pouze Stuttgart, rána Elsona z volného kopu ještě v síti neskončila, se střelou z 25 metrů si Božovič s problémy poradil.

Avšak chvíle Maria Gomeze přišla necelou čtvrthodinu před koncem, na hranici velkého vápna obral Kneževiče a mířenou střelou levačkou otevřel skóre. Přesně deset minut před koncem pak soupeře dodělal po centru Cacaua, asi z deseti metrů nekompromisně vymetl pravý roh Božovičovi svatyně. Bělehrad musí příště vybojovat body proti Standardu Lutych, Stuttgart jede na půdu italské Sampdorie.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Partizan Vyhraje 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele