základní skupiny - skupina B
06.11.2008 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

SL Benfica - Galatasaray SK 0:2

Barošův Galatasaray porazil aktuálně druhý celkem portugalské ligy Benficu Lisabon 2:0 a zaslouženě si díky dvěma gólům ve druhé půli připsal už druhé vítězství ve skupině.

První půle byla ve znamení pokusů z dálky, pěkných kombinací mnoho nenabídla. Portugalec Nuno Gomes byl v páté minutě prvním mužem, kdo zkoušel své umění střílet, ale stejně jako následné přímé kopy spoluhráčů Suaza a Josého Antonia Reyese i jeho rána mířila pouze vedle. Za hosty byl v 19. minutě ve velké příležitosti Kostas Katsouranis, jenže z vápna z vyložené pozice zamířil jen také nad.

Bývalý hráč Arsenalu Reyes, v současnosti záložník propůjčený portugalskému klubu Atlétikem Madrid, před přestávkou vyprodukoval tři nebezpečné střely. Dvě z nich letěly těsně vedle tyče a jedna nad břevno.

Galatasaray na začátku druhého dějství udeřil. Předtím nechal vyniknout gólmana Quima hezkým zákrokem Baroš, v 51. minutě už zužitkoval dlouhý centr Lincolna z pravé lajny šajtlí Emre Asik a poslal tak hosty do vedení. Benfica se snažila o vyrovnání opět z dálky, ovšem tato taktika šanci na úspěch neměla. Nejnebezpečnější hráč v této disciplíně Reyes byl totiž střídán, snad jen přímý kop z třiceti metrů Oscara Cardoza turecké mužstvo vystrašil, ale kvůli nepřesnosti zase směřoval jinam než mezi tři tyče.

Kapitán Galatasaraye Ümit Karan prověřil Quima v 62. minutě, o sedm minut později se již radoval z druhého gólu utkání, když přízemní střelu po centru zleva od Ardy Turana namířil přesně za záda portugalského brankáře. Hosté si do konce střetnutí tři body pohlídali a ujali se vedení ve skupině. Benfica má naopak nelichotivou bilanci ze dvou odehraných utkání – jeden bod a skóre 1:3.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

včera se mi všichni smáli když sem prohlásil, že zkusim vsadit calcio a galatasaray .. teď se směji já vám

Reagovat
Tomanatura

Vždyť to byla tutovka...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele