základní skupiny - skupina C
23.10.2008 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - VfB Stuttgart 2:0

Možná v největším šlágru úvodního kola základních skupin Poháru UEFA nakonec vyhrál zkušenější domácí tým ze Sevilly a připsal si tak na konto první tři body. Oba celky by určitě byly radši, kdyby si zahráli Ligu mistrů, nicméně ani méně slavnější pohár jistě nestaví na vedlejší kolej.

Stuttgart prohrál podruhé za sebou, naopak hráči španělského velkoklubu mohou slavit již šesté vítězství v řadě. Přitom utkání se rozhodlo rozmezí mezi 15. a 16. minutou, kdy se vítězové trefili hned dvakrát. Sevilla opět začala duel svou tradiční ofenzivní smrští, i přesto, že jim chybělo duo strašící všechny obrany soupeřů Fréderic Kanouté - Luis Fabiano.

V první šanci se hned v úvodu ocitl po přihrávce Adriana Jesús Navas, jenže střela brankáře Jense Lehmanna příliš nevystrašila. Němci se snažili vycházet z dobré defenzívy a hrát na brejky, avšak tento systém se už po čtvrthodině rozpadl. Z přímého kopu se totiž elegantně trefil Romaric a Lehmann se za balónem pouze ohlédl. O minutu později využil centr Navase Renato a kolem bezmocného brankáře zvýšil na 2:0.

Sevillu sice potkalo po dvaceti minutách nepříjemné zranění, kdy musel střídat další vyřazený útočník Lautaro Acosta, nahradil ho Tom De Mul. Stuttgart příliš vážných akcí neměl, akci Martina Langa zastavil na poslední chvíli jistý Andrés Palop. Naopak na druhé straně měl dvě velké příležitosti Adriano. Tu první ovšem zlikvidoval perfektním zákrokem Lehmann, při druhé chybělo kousek štěstí, tudíž jen několik centimetrů.

Hosté pomaličku začali stále lépe pracovat v útočné činnosti a vytvářeli si tlak, jenže tenhle večer jim prostě nepatřil, stadión pouze zahučel při dělovce forvarda Maria Goméze. V samotném závěru klání se navýšit ještě snažil Enzo Maresca, pokus ale opět kryl německý veterán ve stuttgartské bráně. Úplně poslední střelu vyslal Mario Goméz, gólem však neskončila a současný druhý celek tabulky tak výrazně vykročil k zisku cenné trofeje, kterou v posledních letech vyhrál dokonce dvakrát za sebou.

Autor: Viktor Sandev / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

vamos mi sevilla vamos campeon

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 CORAZON SEVILLISTA

Reagovat
smazaný uživatel

uz jsme tam zz jsme tak kurvA!!!!!!!!!!!!!!VAMOS MI SEVILLA VAMOS CAMPEON SEVILLA PAPA SIEMPRE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele