osmifinále - odvety
19.03.2009 21:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Braga - Paris Saint-Germain 0:1

Jediná branka rozhodla dvojzápas mezi Bragou a Paris St. Germain. Po bezgólovém prvním utkání rozhodl o postupu Francouzů do čtvrtfinále střídající kanonýr Guillaume Hoarau.

Paříž tak doplnila v další fázi Marseille, která také překonala nástrahy osmifinále Poháru UEFA. Braga může litovat nevyužitých šancí z obou zápasů.

Portugalci začali stejně jako v úvodním utkání lépe a hostující brankář Landreau byl od začátku v permanenci. Na úvod si poradil s nebezpečnými pokusy Cesara a Silvy.

Braga byla celý poločas lepším týmem a trpělivou hrou se snažila bušit do obrany soupeře. Další šance měli z přímého kopu Aguiar a Renteria, který to zkoušel hezky z voleje.

Hosté se dlouho nemohli dostat ke kloudné akci. Jenom jednou dokázal obráncům Bragy utéct Kežman, jehož zastavil nedovoleně Leone. Ke svému velkému štěstí uviděl od rozhodčího jen žlutou kartu.

Obrany vládly i po přestávce a bylo čím dál pravděpodobnější, že rozhodne jediný gól. Pařížané věřili, že jim vyjde některý brejk. Pokud by skórovali, pravidlo o brankách na soupeřově hřišti by je hodně přiblížilo čtvrtfinále.

Ve druhé půli už tlak Bragy ustával a ani jeden z brankářů neměl mnoho práce. Osud utkání vzal do svých rukou v 80. minutě Guillaume Hoarau. Ten vystřídal Kežmana a už po čtyřech minutách na hřišti uklidil hlavou do sítě přímý kop Chantoma.

K rozhodující brance notně přispěl domácí gólman Eduardo, který netrefil centr, a Hoarau už měl velice jednoduchou úlohu.

Domácí se ještě pokusili poprat o postup, ale museli by dát dvě branky. Neuspěli ani jednou. Aguiar poslal svůj přímý kop těsně nad břevno, poslední šanci Cesara zneškodnil skvělým zákrokem Landeau.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 0:1

Reagovat
onze

ALLEZ PSG, POSTUPIME, chlapci bojovat ! PSG

Reagovat
smazaný uživatel

To je škoda, to je škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele