základní skupiny - skupina H
06.11.2008 18:15 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Lech Poznań - AS Nancy-Lorraine 2:2

Marocký záložník Monsef Zerka, autor branky i z prvního pohárového utkání proti Feyenoordu, zařídil v závěru zápasu Nancy alespoň bod za remízu 2:2 na hřišti polské Poznani. Ta celkovému průběhu hry odpovídá.

První půli měli lepší aktivnější domácí, jenže ti si pak ve druhém dějství o vyrovnávací gól přímo koledovali, a nakonec ho právem obdrželi. Druhá branka Poznaně bude určitě ještě dlouho diskutovaným tématem.

Už v páté minutě se podařilo domácím skórovat. Jako pokropen živou vodou se polský útočník Slawomir Peszko dostal po centru od Stiliče těsně před gólmana Bracigliana a levačkou poslal Poznaň do vedení. Nancy však záhy při své první velké šanci zápasu odpovědělo. To když za pět minut Malonga dorazil z blízkosti za záda Ivana Turiny střílený centr zprava od Dia.

Od té doby byli hosté nebezpečnější pokaždé, kdy se dostali do útoku, Lech však držel lépe míč a měl i více gólových příležitostí. Domácí Stilič zakroutil míč těsně vedle, tentýž hráč měl o chvíli později na kopačce i druhý gól. V rozmezí 10 sekund, kdy Rengifovu hlavičku brankář Bracigliano vyrazil právě k němu, však jeho hlavičku směřující do branky vytěsnil nakonec z brankové čáry Calve.

Bosenský záložník se ve 22. minutě přece jenom dočkal branky. Ale hodně sporné a hodně zajímavé. Jeho nevinný dlouhý balón z přímého kopu sice Bracigliano chytil, jenže pak se naprosto nepochopitelně i s míčem posunul směrem do branky. Až verdikt asistenta rozhodčího musel platnost branky uznat. Kapitán Nancy byl s balónem už za brankovou čáru, a ačkoliv ještě brankáře Turinu ohrozili hostující Julien Feret a Zerka, Poznaň po poločase vedla 2:1.

Zerka vypálil čtyři minuty po přestávce na chorvatského gólmana ještě jednou, ten si však s jeho střelou poradil. O horlivé vyrovnání se ve druhé půli snažili i Dia s Jonathanem Burisonem, ale ani oni síť nerozvlnili.

Domácí přišli o tři body deset minut před koncem utkání. Zerka, asi nejaktivnější hráč francouzského celku, si skvěle naběhl na krátký pas N'Guemy a skvělou střelou z úhlu zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Poznan vyhraje .... Lech Lech Lech!!

Reagovat
kubys

Jak může uator do previeew napsat, že Poznań je zázrak tím,ž e postoupila na úkor Austrie? Jinak můj tip 1:1...Lech

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele