1. kolo - 1. zápasy
16.09.2008 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha přehrála bezzubé Iry

Vcelku slušnou výchozí pozici pro odvetu si vypracovala Hertha, která doma proti destruktivně hrajícímu St. Patrick's měla trvalou převahu a díky dvěma trefám ve druhé poli vyhrála 2:0.

Favorizovaní Berlíňané vstoupili do utkání tak, jak se od nich očekávalo, a prakticky okamžitě si vypracovali převahu, která jim až na výjimečných pár minut patřila po celý zápas. Krátce po úvodním hvizdu zblokoval Pantelićův pokus rukou jeden z bránících hráčů, rozhodčí Mikulski se však nad hosty slitoval a domácím jasnou penaltu upřel.

Ve 14. minutě přišla první obrovská šance Herthy, Piszczek oslovil Panteliće, jeho ránu však reflexivně vyrazil Ryan. Poté střílel těsně mimo Piszczek, krátce po něm ze vnitra pokutového území minul také Kačar. Hosté svatyni Jaroslava Drobného ani zdaleka neohrozili a v první půli tak k vidění branka nebyla.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce pokračovalo utkání podle téhož scénáře, jenž byl nastolen v prvím dějství či spíše rozdílnou kvalitou kádrů již před zápasem samotným. Dvě minuty po obrátce si sice s povedeným pokusem střídajícího Nicua dokázal poradit Ryan, v 50. minutě ale tentýž hráč již síť rozvlnil. Po opakovaném Voroninově centru a závaru před hostující brankou se do odraženého míče opřel právě Maxmilian Nicu a ranou do horního rohu branky otevřel skóre.

Ani kýžená branka s hrou obou týmů nic neudělala, Hertha v čele se skvělým Cícerem diktovala hru, měla pár střeleckých pokusů a v 76. minutě se dočkala druhé branky. Pantelić nahrál Voroninovi, jeho zblokovaná střela se dostala ke kopačkám Cícera a brazilský záložník před brankou nezaváhal. Poté ještě hlavičkovali Friedrich a znovu Cícero, se skóre se však již nehnulo a utkání tak skončilo 2:0, což je vzhledem k průběhu utkání pro hosty ještě velmi přijatelný výsledek.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remiza 1:1

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

st paths athletic je muj oblibenej klub, takze snad aspon zremizuje..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele