základní skupiny - skupina B
23.10.2008 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - SL Benfica 1:1

Hertha uhrála na domácí půdě proti Benfice pouze bod za remízu 1:1. Berlíňané byli po drtivou většinu zápasu lepším týmem, a to zvláště ve druhém poločase, kdy museli dohánět manko po trefě Di Maríi. Konečnou dělbu bodů zajistil Pantelić.

První příležitost utkání měli hned v páté minutě hosté, kdy střelu Gomese tečoval Stein a Drobný se mohl pouze napjatě dívat, jak míč prochází těsně vedle jeho levé tyče. Jinak ale úvod příliš vzruchu nenabídl, vzhledem k pasivitě portugalského týmu byla aktivnější Hertha, příliš toho ale vyprodukovat nesvedla. Až ve 27. minutě nacentroval zleva Voronin a na zadní tyči musel před dobíhajícím Raffaelem hasit Quim. K závěru poločasu domácí vystupňovali tlak a dokázali z toho vytěžit jednu stoprocentní šanci. Cícero vysunul Voronina, ten ale ztrostkoval na vyběhnuvším Quimovi.

I na začátku druhé půle byli aktivnější domácí, v 51. minutě ale z ničeho nic udeřila Benfica. Její brejk nedokázali domácí utnout již v zárodku, následně dal Gomes míč do běhu Di Maríovi a ten s přispěním vracejícího se Steina uklidil míč ke vzdálenější tyči – 0:1. Po vstřelené brance opoustil hosty i poslední zbytek zájmu o ofenzivu, naopak tlak Herthy narůstal. K tomu pomohlo i střídání v 68. minutě, kdy na zelený pažit přišel Pantelić a hned se ujal slova. Poté, co se k němu odrazil zblokovaný pokus Raffaela, neváhal a z otočky vypálil, leč pouze do náručí připraveného Quima.

V 73. minutě ale již byl srbský útočník úspěšnější. Na hranici vápna převzal odražený míč, posunul si ho na pravačku a křížnou ranou rozvlnil síť v horní části branky – 1:1. Domácím byl najednou bod málo a nadále útočili, hned o pět minut později si míč v pokutovém území zpracoval Voronin a zcela sám před Quimem vypálil, diváci již pomalu slavili gól, vlnící se síť ale byla nastřelená pouze z vnější strany. V poslední desetiminutovce se do útoku vcelku tlačili oba týmy, kromě drobných náznaků si ale žádné vážnější příležitosti nevypracovaly a tak se rozešly smírně.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele