základní skupiny - skupina H
06.11.2008 19:30 CET
1 : 3
(1:2)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - CSKA Moskva 1:3

V první půli viděli diváci velice vyrovnané utkání, domácí Feyenoord ale stále tahal za kratší konec. CSKA bylo mnohem efektivnější, když ze tří střel na bránu dalo tři branky a odváží si tak plný počet bodů.

Domácí vstoupili do prvních minut aktivněji, bylo vidět, že by rádi vstřelili úvodní rychlou branku. První střelu na Akinfejeva v brance CSKA vyslal kanonýr Roy Makaay, ruský mladík jeho projektil vyrazil na roh.

Ve 13. minutě to však byli hosté, kdo vsítil první branku utkání. Střela Vasila Berezuckého po centru Žirkova zapadla až za brankáře Timmera a CSKA vedlo 0:1. Domácí byli touto brankou hodně zaskočeni, což bylo viditelné i na jejich hře.

Ve 29. minutě přišla vyrovnávací branka. Makaay našel přesným míčem na hranici pokutového kopu van Bronckhorsta a ten střelou doprostřed branky vyrovnal. Poté se hra vyrovnala a obě mužstva nasadila vyčkávací taktiku. Velmi aktivní byl zejména na straně hostí Vagner Love.

Ve 40. minutě se také tento brazilský útočník dočkal své branky, když se dokázal uvolnit ve vápně a levačkou propálit Henka Timmera. Do poločasu už jen domácí Bahia inkasoval žlutou kartu, ale žádná branka nepadla.

První šanci druhé půle měl stejně jako v poločase prvním na kopačce Roy Makaay, branku hostí však minul o dobrý metr. Domácí byli hladoví po vyrovnaní, svoje štěstí zkoušeli van Bronckhorst, Leroy Fer a Georgino Wijnaldum, ale ani jeden pokus Akinfeeva výrazněji neohrozil.

Hosté v druhém dějství spíše vyčkávali, snažili se hrát své kombinace na jistotu a pokud viděli nějakou možnost rychlého brejku, tak se o něj také pokusili. Domácím to zase vůbec nešlo, ale u nich byl ten problém, že prohrávali 1:2.

Dlouho se nic závažného na hřišti neudálo, ale za letargii byli domácí o minutu později potrestáni, když se podruhé v zápase trefil Vagner Love. Po přihrávce Žirkova ho našel nikým nekrytého uvnitř pokutového území a tam se brazilský útočník vyzná velmi dobře – 1:3.

Feyenoord vrhl všechny síly na posledních deset minut dopředu, ale efekt to žádný nepřineslo. Moskevské CSKA si tak z Nizozemska odváží zaslouženě tři body a v tabulce se posouvá na první příčku.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sám jsem zvědav jak dopadné můj oblíbený vojenský klub Holanďani budou doma na koni takže budu skromnej a budu rád když tam uhrajeme bod

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne odvaznej tip EF

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne CSKA ..... tip EF na vyhru domacich proti rozjetymu CSKA jsem opravdu nepochopil

Reagovat
Tomanatura

To kdo tipoval? Můžu říct jediné, VÁGNER LOVE!!!

Reagovat
Radin

Čekalo se to :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele