1/16 finále - odvety
26.02.2009 18:30 CET
0 : 1
6:7 pen.
(0:1, 0:1)

Reportáž

FC Twente - Olympique Marseille 0:2p

Vypjaté střetnutí mezi Twente Enschede a Olympiquem Marseille rozhodovaly po gólu Ben Arfy až penalty, ve kterých byl úspěšnější francouzský klub a postupuje tak mezi nejlepších šestnáct klubů soutěže.

Do utkání lépe vstoupila Marseille a už ve třetí minutě nebezpečně střílel Ben Arfa. Na druhé straně se do šance propracoval Kenneth Perez, jeho nepovedená střela však mířila nad Mandandovu bránu. Zařídit vedení mohl Marseille Samassa, ovšem svůj pokus poslal jen mimo bránu.

Ovšem úsilí Marseille bylo o chvíli později odměněno, když Hatem Ben Arfa prostřelil Boschkera. Vyrovnat se pokusil hlavou Arnautovič, ale Mandanda byl připraven. Ve 33. minutě musel brankář Marseille znovu zasahovat, tentokrát po střele Braafheida.

Nejlepší zákrok předvedl francouzský gólman pár minut před koncem první půle, když fantasticky vyrazil gólovou šanci Arnautoviče. Mamadou Niang měl první větší příležitost až v 57. minutě hry, ovšem stejně jako o chvíli později Ben Arfa nenašel bránu.

Twente navyšovalo tlak a nebezpečný pokus Tioteho musel vyrážet Mandanda. Hra se přesunula do nastaveného času, který byl ovšem hodně rozkouskovaný, s málo brankovými příležitostmi.

Až v 115. minutě zaznamenal Hersi svojí hlavičkou první střelu v nastavení. Tentýž hráč měl o chvíli později ještě větší příležitost, jeho ránu však zastavila tyč. Když svoji šanci neproměnil ani Cheyrou, došlo až na penalty. V těch selhal až Slobodan Rajkovič a M'Bami poslal Marseille do dalšího kola Poháru UEFA.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Remíz 0:0 a postup Twente...

Reagovat
božský John

0:1 snad...a na pentle snad postoupíme..sice "máme" fazonu jak stehno ale někde se chytnout musíme..

Reagovat
smazaný uživatel

Twente pol.1 1:0 konec 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Twente v Marseille prekvapil...............Olimpique to ale hadam zvladne......Tip.: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Olimpique neklamal .........

Reagovat
smazaný uživatel

OM RULEZZ

Reagovat
smazaný uživatel

peknej gol od ben afry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele