základní skupiny - skupina G
23.10.2008 20:45 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

FC Kodaň - AS Saint-Étienne 1:3

Čeští fotbalisté Kodaně Zdeněk Pospěch a Libor Sionko nemohli v prvním střetnutí základních skupin příliš slavit, v domácím prostředí prohráli se St. Etienne celkem hladce 1:3 a postup do další fáze se jim značně zkomplikoval. Přitom všechno mohlo být úplně jinak, kdyby penaltu již v 5. minutě proměnil dánský forvard Morten Nordstrand.

Oba čeští zástupci odehráli kompletních 90 minut, ani jeden se do střelecké listiny nezapsal. Francouzi začali velice aktivně a už ve 2. minutě šli do vedení. Výborný duel totiž prožil Bafetimbi Gomis, který se po centru od Payeta objevil na levé straně úplně osamocený a ke smůle domácích fanoušků otevřel hlavou skóre – 0:1.

Za tři minuty ale mohlo být srovnáno, Sylvain Monsoreau poslal k zemi Santina. Rozhodčí nařídil penaltu, ale Nordstrand napálil jen brankáře Jodyho Vivianiho, ten napodruhé ukryl míč v náručí. Hostující brankář trápil útočníky Kodaně i nadále, neuvěřitelně zlikvidoval hlavičku Laursena. Proto přišel osm minut před pauzou druhý trest, Gomis krásně vyslal Perrina a ten asi z dvanácti metrů nedal brankáři Christiansenovi žádnou šanci – 0:2.

St. Etienne pak pokračovalo v tlaku, z 25 metrů vypálil Paulo Machado, tentokrát ale Christiansen zareagoval včas. Dánskému týmu pomohlo částečně dvojí střídání z 55. minuty, Ailton a Willian Kvis řádně rozhýbali obránce francouzského týmu. A hned za čtyři minuty od jejich příchodu podruhé v zápase byl faulován v pokutovém území hrdina Santin, jehož nekompromisně k zemi složil Stathis Tavlaridis. Sám postižený nekompromisně ze značky pokutového kopu zavěsil – 1:2.

Avšak tečku za duelem udělal o šest minut později Dimitrie Payet, jenž překonal opět bezmocného Christiansena z blízkosti. V závěrečných minutách se ještě pokoušel Vivaniho překonat nejaktivnější muž na hřišti Santin, francouzský strážce ale i tentokrát ukázal, že je slušnou oporou a St. Etienne si tak odváží zasloužené tři body. Kodaň po úspěších v lize musela zkousnout tvrdou realitou s porovnáním s mezinárodní scénou, francouzský celek se naopak může s poklidem připravovat na nadcházející klání.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

blbci podelali kamosoj tiket za 13566korun a me za 2600

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele