základní skupiny - skupina H
27.11.2008 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Feyenoord Rotterdam 3:0

La Coruňa využila dokonale domácího prostředí a velmi zaslouženě si tak za výhru 3:0 nad nizozemským Feyenoordem připisuje tři body.

Záčátek zápasu byl velmi vyrovnaný, hosté nastoupili bez respektu a snažili se rychle dostat do vedení. Domácí vsadili na vyčkávací taktiku a hrozili zejména po chybách hostujících obránců. Do první šance se dostal v 8. minutě Mista, ale jen těsně minul tyč branky Henka Timmera.

Hosté sázeli hlavně na rychlé brejky, k jejich úspěšnému zakončení by však potřebovali zlepšit finální fázi, která byla kámenem úrazu většiny jejich akcí. Po půlhodině hry museli být fanoušci na stadionu Riazor velmi nespokojeni, jelikož moc pohledný fotbal zatím k vidění nebyl.

Alespoň se však ve 30. minutě dočkali první branky. Ve vápně se míč dostal až k Albertu Lopovi a ten ho ze šesti metrů uklidil do branky. Tento moment by se také dal popsat jako velmi důležitý pro vývoj tohoto utkání, jelikož dodal domácím hodně velkou dávku jistoty.

Do konce první půle se vedení snažili navýšit ještě Guardado a Valeron, ani jednomu z nich se to však nepodařilo. Do druhého poločasu vstoupili mnohem aktivněji hosté, kterým se dařilo kombinace a dostávali domácí pod tlak.

Zlomovým momentem byla 50 .minuta, kdy se do míče velmi nešťastně opřel Kevin Hofland, poslal jej do vlastní branky a zvýšil tak vedení domácích na 2:0. Minutu na to ještě přidal další branku mexický mladík Guardado a o osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto.

Hosté se ještě o nějakou tu akci pokusili, ale branku domácích výrazně neohrozili. Deportivo nechtělo v posledních minutách hry inkasovat a tak se soustředilo hlavně na defenzívu, což jeho hráčům vyšlo.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 : 2

Reagovat
georgeo

Reagovat
smazaný uživatel

Omg co to rotterdam předvedl to snad neni mozny :( Makkay nic...ach jo...i kdyz fandil jsem deportivu..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele