1/16 finále - 1. zápasy
13.02.2008 20:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Werder Brémy - Sporting Braga 3:0

Díky brankáři Timu Wiesemu se Werderu Brémy přiblížil postup do osmifinále Poháru UEFA o krok blíže. Druhý bundesligový tým zvítězil nad portugalským Sportingem Braga na Weser stadiónu 3:0 a má tak dobrou výchozi pozici k odvetnému zápasu v příštím týdnu.

Více než střelci Naldo (4.), Daniel Jensen (27.) a Hugo Almeida z penalty ve čtvrté minutě nastaveného času, se hrdinou večera stal brankář Wiese. Gólman Brém odvrátil v 11. a 36. minutě hned dvakrát penaltu soupeře. Nejdřív ztroskotal na Wiesem rakouský národní hráč Roland Linz a podruhé se to přihodilo Jorginhovi. Přes 25.000 diváků slavilo brémského brankáře po prvním poločase voláním "Wiese za Německo"

Již v prvním poločase si Brémy vystřílely slušný gólový náskok do odvetné hry. Ve 4. minutě se ujal Naldo přímého kopu a nasměroval ho tvrdě do levého rohu soupeřovy brány. Brankář Santos se jen stačil po míči smutně ohlédnout, jak padá do sítě. Po deseti minutách zasáhla Mertesackerova hlavička břevno a Rosenberg minul z výhodné pozice. Po Almeidově boční přihrávce do šestnáckty prodloužil Fritz směrem k penaltovému bodu, kde stál volně Dán Jensen. Ze čtrnácti metrů prostřelil brankáře Santose a zvýšil ve 27. minutě na 2:0.

Soupeř i přes rychlý dvougólový skluz působil dost neškodně a i po výměně stran nijak útočně nevynikal, naopak se snažil udržet již zakalkulovanou porážku v přijatelných mezích. Trenér Werderu Thomas Schaaf překvapivě nasadil uzdraveného Clemense Fritze a stejně nečekaně seděl na lavičce náhradníků přes hodinu Tim Borowski. Úspěch Werderu byl zasloužený, i když "režisér" Diego neměl zrovna svůj den a ze svých kousků předvedl jen málo. Proto byl v 74. minutě střídán a na jeho místo přišel nováček Mesut Özil.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačným favoritem je domácí Werder Brémy. Soupěř, při vší úctě k němu, dlouho odolávat nebude. Tip 4:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Další favorit nezaváhal. Odveta je už skoro o ničem, ale fotbal bývá někdy nevyzpytatelný. A zase zajímavý rozhodčí ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele