1/16 finále - odvety
21.02.2008 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - Zenit Sankt-Peterburg 2:1

Zápas napínavý až do samého konce byl k vidění ve Villarrealu. Domácí vstupovali do odvety proti Zenitu Petrohrad bez vstřeleného gólu a s jedním obdrženým. Tím pádem nemohli pomýšlet na nic jiné, než na výhru. Domácí diváci strnuli ve 30. minutě, když Pogrebnjak poslal hosty do vedení. Villarreal se snažil, Franco v 74. minutě vyrovnal, v nastavení se trefil Tomasson, ovšem na postup to nestačilo.

Villarreal vstoupil do utkání velmi dobře a Rossi s Tomassonem ihned zkusili štěstí, ani jedna střela ale na bránu nezamířila. Rusové hráli v obraně bezchybně a nepouštěli svého soupeře do větších příležitostí. Ve 24. minutě byl poprvé vidět také Čech Radek Šírl, dostal žlutou kartu za faul na Rossiho. Hráči Villarrealu měli sice míč prakticky stále na svých kopačkách, ovšem po půlhodině hry přišel nečekaný gól, kterým zajistil Pogrebnjak vedení Zenitu. Diego Lopez odhlavičkoval míč jen k Šírlovi, od kterého se dostal k Pogrebnjakovi a ten stanovil vedení 1:0 pro Zenit. Villarrealu chvíli trvalo, než se po inkasovaném gólu vzpamatoval, čehož málem využil Aršavin.

Villarreal tak měl těžký úkol, potřeboval ve druhé půli vstřelit tři góly, které by mu zajistily postup. Pellegrini přivedl na hřiště Mexičana Franca, namísto Josica, chtěl tak posílit útok. Hned tři minuty po začátku poločasu usnadnil Villarrealu práci Širokov, jenž dostal druhou žlutou kartu a poroučel se do kabin. Villarreal do druhé půle doslova vlétl a výsledkem toho byla střela Tomassona, která zamířila jen těsně mimo bránu. Zenit hrál hlavně na obranu, ovšem v 74. minutě už nestačil na Franca, který se z jedenácti metrů od brány nemýlil a vyrovnal na 1:1.

Zenit přesto dál bránil a hrál tvrdým stylem. V 82. minutě hry dostal Radek Šírl druhou žlutou a následně červenou kartu. Stal se tak druhým vykartovaným hráčem hostí, kteří museli dohrával v devíti lidech. V nastavení ještě vykřesal naději pro Villarreal Tomasson, ovšem navíc už španělský klub nestačil. Villarreal vyhrál nad Zenitem 2:1, přesto se s Evropou pro tento rok loučí. Petrohrad díky vstřelené brance na hřišti soupeře postupuje dále.

Autor: Vít Sedlák / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dost odvážný tip. Ale odvážným prý štestí přeje (někdy). Tak uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochybuji, že Villarreal nakonec postoupí. Ale budou se muset sakra hodně snažit, Zenit se jen tak nedá. Tip 1:0, po prodl. 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Sic Villarreal vyhrál, tak postupuje Zenit. Je to velké zklamáíní, ale Zenit zaslouží uznání a gratulaci ! Jak vidno, výhru domácí Žlutá ponorka zachraňovala na poslední chvilku. Zřejmě rozhodl už 1.zápas v Petrohradě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele