osmifinále - 1. zápasy
06.03.2008 19:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Bayern deklasoval Anderlecht na jeho hřišti 5:0

Mnichovský Bayern potvrdil skvělou formu z úvodu jara, když v prvním osmifinálovém utkání rozebral Anderlecht na jeho hřišti do posledního šroubku a postup do čtvrtfinále má prakticky zajištěný. Bruselský celek i s Čechy Zítkou a Polákem v sestavě se nezmohl ani na branku a výsledkem je drtivá prohra 0:5.

Bavorský gigant byl aktivnější od samého počátku utkání. První střelu sice měl domácí Polák, ale v 9. minutě už šli hosté do vedení. Po Rensingově dlouhém výkopu se míč dostal k Hamitu Altintopovi, který z dobrých třiceti metrů napřáhl a za jeho krásnou ránou Zítka plachtil zbytečně – 0:1. Šokovaným domácí trvalo zhruba deset minut, než se dokázali otřepat, naštěstí pro ně se během té doby Bayern do šance nedostal. V 21. minutě se pak Anderlechtu naskytla ojedinělá možnost na vyrovnání. Chatelle zakombinoval s Gilletem, dostal se do blízkosti Rensinga, jeho střelu ale zastavila pravá tyč.

Hra se vyrovnala, za domácí to zkoušel dvakrát Boussoufa, na druhé straně provětral Zítku dalekonosnou ranou van Bommel. Poté přišel závěr poločasu, který by domácí nejraději vymazali. Nejprve v krátkém sledu dostal dvě žluté karty Wasilewski a ve 44. minutě se musel poroučet ze hřiště, o minutu později navíc Bayern zvýšil své vedení. Lahm zleva nacentroval, jeden z bránících hráčů na míč nedoskočil a za ním číhající Luca Toni z úhlu skákavou střelou prostřelil Zítku – 0:2.

Po přestávce Bayern naplno dokázal využít výhody jednoho muže v poli a zápas proměnil ve vlastní exhibici. V 57. minutě hosté odvrátili rohový kop, do brejku se pustili Ribery s Podolskim, francouzský reprezentační záložník nahrával a Lukas Podolski napálil míč přesně k tyči – 0:3. V 66. minutě nadělali problémy domácí obraně Klose s Podolskim, gól z jejich spolupráce ještě nepadl.

Jinak tomu ovšem bylo o minutu později. Podolski našel v pokutovém území Ribéryho, ten akci ještě vyšperkoval přihrávkou na Kloseho a německý reprezentant s polskými kořeny se před prázdnou Zítkovou svatyní mýlit nemohl – 0:4. Mnichované byli i nadále k neudržení a nakonec přidali ještě jednu branku. V 86. minutě se k přímému kopu postavil Frank Ribery a horní kout branky mohl stěží trefit lépe – 0:5. Další branku Kloseho už neuznali rozhodčí kvůli ofsajdu, přesto může být Bayern s pěti vstřelenými brankami navýsost spokojen, naopak bruselský tým má nad čím přemýšlet.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

muj tip 0:3 zítka bude mít těžkou práci a uvidíme jak dopadne. bruckner ho bude určitě sledovat protože je adeptem na start na euru

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlecht už lehce překvapil postupem do osmifinále a tady ho čeká těžká váha v podání Bayernu Mnichov, který si brousí zuby na zisk právě Poháru UEFA. Favorit je jasný, jak v tomto utkání, tak na postup. Přeji to Anderlechtu, rozhodně můžou překvapit, zvláště v tomto zápase. Bayern v posledních utkáních v UEFA Cupu venku zrovna neoslňoval, i když je dobré připomenout, že mu chybělo několik opor. Doufám, že se v dobrém světle představí naši hráči, hl. D. Zítka ! Zkusím tip 1:1.

Reagovat
irik

jednoznacne se ukazaloze dulezita je produktivita!!!z minima maximum skoda ze Klosemu neuznali ten druhy gol byl by to jeste hezci svatek ano Anderlecht mel sance a hral aktivne ale produktivita = 0 takze ... Bayern !!!Stern des Sudens !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Skvely zapas v podani Bayernu, mam obrovskou radost z výsledku a predvedene hry. Jedine co mi radost kali, ze jsem si uz zaplatil zajezd na odvetu do Allianz Areny a ted uz to vypada, ze to bude pouze zapas z povinnosti. Btw. musim uznat ze Wasilewski byl vyloucen hooodne prisne.

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlecht může zpytovat svědomí, pravda je, že Bayernu vyšlo všechno krásně, plně se prokázal rozdíl v kvalitě kádrů obou týmů. Skóre je ale pro domácí velmi kruté, takový rozdíl to zase není. Výhra Bayernu se dala čekat, ale rozhodně ne v takové výši. Odveta je už jen pouze nutnou formalitou. Doufám, že Anderlecht a D.Zítka se z tohoto debaklu brzy oklepou !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele