osmifinále - odvety
12.03.2008 17:45 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - Bayer Leverkusen 3:2

Po ofenzivním pětigólovém thrilleru nakonec slaví postup do čtvrtfinále Bayer, který sice v Hamburgu prohrál 2:3, po výhře 1:0 na domácím hřišti se však raduje díky pravidlu o většímu počtu branek vstřelených na soupeřově hřišti.

Do první šance se už ve druhé minutě dostali hosté, po spolupráci Barbareze s Gekasem ale střílel Kießling nad. Na druhé straně pálil po přihrávce Guerrera Olič, jeho pokus ale zneškodnil Adler. Ofenzivní představení pokračovalo, v osmé minutě se po pasu Demela ocitl před Adlerem úplně sám Guerrero, jeho střelu výborně rukou vyrazil a dorážející Olič poslal míč vedle. Poté se nepovedlo otevřít účet zápasu ani van der Vaartovi a tak v 18. minutě udeřili hosté. Přímý kop zahrával zprava Barnetta, jeho přízemní střelu ještě tečoval Sergej Barbarez a Rost byl bez šance – 0:1. Najednou se karta obrátila, vypadalo to, že zápas má v plné režii Leverkusen. Až krátce před přestávkou se Hamburg znovu dostal do ofenzivy a i do dvou velkých šancí, na Adlerovi si ale nejprve vylámal zuby Olič a poté mladý gólman hostí reflexivním zákrokem vychytal van der Vaarta.

Vyrovnávací branky se HSV přeci jen dočkalo a to v 53. minutě. Odražený míč přistrčil Jarolím Piotru Trochowskimu a ten přesnou přízemní střelou zpoza vápna srovnal skóre – 1:1. Ovšem hned za dvě minuty přišla pro domácí ledová sprcha. Na dlouhý balon od Sarpeie si na hranici ofsajdu naběhl Theofanis Gekas a přesnou střelou, která se odrazila od levé tyče, vrátil vedení zpět na stranu Leverkusenu – 1:2.

Hamburg ovšem nic nevzdal a dále se hnal do útoku. V 65. minutě nahrál Demel do pokutového území Paulu Guerrerovi a ten prostřelil Reného Adlera – 2:2. Vzápětí zastřihal po Jarolímově zblokované střele nůžkami opět Guerrero, branku ale přestřelil. V dvaasedmdesáté minutě zapomněla hostující obrana na van der Vaarta, ten sice udělal úspěšnou kličku Adlerovi, ale mířil jen do boční sítě. V 81. minutě se vřítil do pokutového území aktivní Guerrero, dvěma zasekávačkami ztrapnil Rolfese a předložil míč van der Vaartovi, který do poloprázdné branky nemohl minout – 3:2. Další branku už ale HSV nepřidalo a tak se z poněkud šťastného postupu může radovat Leverkusen.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hamburg bude chtět rychle smazat jednogólové manko, v souboji s Bayerem mírně favorizuji domácí SV, myslím, že nakonec postoupí. Ale asi až na penalty. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Štastnější postoupil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele